2022 m. liepos 1 d., penktadienis

Provokacijos tikslas - sugriauti K. Donelaičio muziejų ...???????

 

2022-02-28 Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda suteikė įgaliojimus Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui, nuolatiniam atstovui Europos Sąjungoje Arnoldui Pranckevičiui.

Prezidentas su naujuoju ambasadoriumi aptarė Lietuvos interesus Europos Sąjungoje, ypač šiomis sudėtingomis Europos ir pasaulio saugumui dienomis, stabdant Rusijos agresiją ir sutelkiant pagalbą Ukrainai.

-----------------------------

A. Pranckevičius 2004–2005 m. dirbo Prezidento V. Adamkaus patarėju, 2009–2012 m. Europos Parlamento Pirmininko Jerzy Buzeko diplomatiniu patarėju, 2012–2016 m. Europos Parlamento Pirmininko Martino Schulzo užsienio politikos patarėju. 2016–2020 m. A. Pranckevičius vadovavo Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje, 2021-aisiais pradėjo eiti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų viceministro pareigas.

************************

tokiu būdu A. Pranckevičius yra ES Nuolatinių atstovų komiteto narys.


O šis Komitetas yra pagrindinis užsienio ir saugumo politikos (BUSP) Tarybos, kuri priima ES reglamentus dėl sankcijų, parengiamasis organas.

 Visus į Tarybos darbotvarkę įtrauktinus punktus (išskyrus kai kuriuos žemės ūkio klausimus) pirmiausia turi išnagrinėti Nuolatinių atstovų komitetas.

Todėl ir klausimas - kaip suprasti Vyriausybės aiškinimus dėl dankcijų tranzitui į  Karalaiučių taikymo, informaciją žiniasklaidoje, kad mūsų valdžia paprašė ES Komisiją išaiškinimų.

Juk šis  Lietuvos atstovas dalyvavo sankcijų rengime, ir tikrai  žino, kaip sankcijos taikomos Rusijos tranzitui į Karaliaučių.

Vertinant konsratorių veiksmus visupje nuo pat nepriklausomybės pradžios, belieka jų  šios Vyriausybės veiksmus vertinti, kaip šlykščią  provokaciją, kurios vienas iš tikslų sugriauti Mažosios Lietuvos  kultūros paminklus Karaliaučiuje, t.t. K. Donelaičio muziejų .....

Ir gal kas nors tai paneigs ???

Beje geras klausimas - kiek moka konservatoriai I. Šimonytei už vadovavimą Vyriausybei, nes ji ne partijos narė.

Tokiu būdu pagal žydų sypratimą ji yra konservatorių šabezgojus....


.

...




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą