2022 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Penktajai kolonai veikti dirva, kaip rusai sako, "гуляй вася..:"

 2019 metų birželio 27 Seimas, pakeisdamas Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymą nustatė:

Išorės aplinkos pokyčius ir jų įtaką užsienio, saugumo ir gynybos politikai analizuoja ir pasiūlymus dėl regioninį ir transatlantinį saugumą stiprinančių priemonių nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms teikia, taip pat savo vertinimus užsienio, saugumo ir gynybos klausimais viešai skelbia strateginių tyrimų ir analizės centras – viešoji įstaiga, kurios savininkė ar dalininkė, turinti ne mažiau kaip pusę balsų visuotiniame dalininkų susirinkime, yra valstybė. Šio centro funkcijoms atlikti skiriamos valstybės biudžeto lėšos.

 Oficialus Centro pavadinimas lietuvių kalba – Vyriausybės strateginės analizės centras, anglų kalba – Government Strategic Analysis Center. Centro sutrumpintas pavadinimas – STRATA.

3. Centro teisinė forma – viešoji įstaiga.

4. Centro savininkė yra valstybė. Centro savininko teises ir pareigas įgyvendina Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija.

--------------------------------

Rezultate Centras yra, tačiau Nacionalinio saugumo pagrindų įstatyme  nustatytų funkcijų jis neatlieka, nes jo Įstatai to nenustato ....

Taigi STRATA pateisina savo rusišką atitikmenį РАСТРАТА– liet.  grobstymas ( valstybės biudžeto) ...

Taigi yra, kaip visados, taip kaip yra – toks išorės aplinkos pokytis,  kaip Rusija   už Medininkų pasienio užkardos, 25 km nuo Vilniaus,  lieka nepastebėtas, nes nėra kam mūsų valdžią apie tai  informuoti ......

Taigi dirva veikti penktajai kolonai, kaip rusai sako, – „гуляй Вася......“

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą