2022 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Nedidelis klausymėlis Vyriausybės kanceliarijai ...

 

 Vyriausybės kanceliarijai      2022-04-14

 DĖL    STRATEGINIŲ TYRIMŲ IR ANALIZĖS CENTRO

 
 Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymas  nustato:

    Išorės aplinkos pokyčius ir jų įtaką užsienio, saugumo ir gynybos politikai analizuoja ir pasiūlymus dėl regioninį ir transatlantinį saugumą stiprinančių priemonių nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms teikia, taip pat savo vertinimus užsienio, saugumo ir gynybos klausimais viešai skelbia strateginių tyrimų ir analizės centras – viešoji įstaiga, kurios savininkė ar dalininkė, turinti ne mažiau kaip pusę balsų visuotiniame dalininkų susirinkime, yra valstybė.    

 

                Tačiau tokios viešosios įstaigos, kuri analizuotų    išorės aplinkos pokyčius ir jų įtaką užsienio, saugumo ir gynybos politikai, ir nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms teiktų pasiūlymus dėl   regioninį ir transatlantinį saugumą stiprinančių priemonių,  taip pat savo vertinimus užsienio, saugumo ir gynybos klausimais  skelbtų viešai (kaip tai nustato  Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymas ) nepavyko surasti.

   Jeigu tokia viešoji įstaiga yra,  prašau ją paprašyti informacijos:                                       

  1. Ø  Kada paskutinį kartą   teikta informaciją nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms.
  2.  Ø  Labai glaustai, išlaikant konfidencialumą, koks  jos turinys.
  3.  Ø  Ar buvo analizuojama ir vertinama situacija, kaip nuosekliai, tikslingai Baltarusija buvo stumiama į Rusijos glėbį ir ar apie tai buvo pateikta ė atitinkama informacija  nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms.

              O jeigu tokios VĮ nėra, pateikti informaciją KODĖL.    

                          

  Antanas Miškinis

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą