2018 m. gegužės 19 d., šeštadienis

Vyriausybės kanceliarijos kūlverstukas ....



     Buitinių vartotojų sąjunga ir Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija nusiuntė Ministrui pirmininkui adresuotus laiškus kuriuose pateikiami akivaizdūs ir nepaneigiami faktai kaip Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija dalyvauja „Valstybiniame rekete“  - nevykdomos ir negalimos vykdyti centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo veiklos kainų nustatyme ir mokesčių iš vartotojų ėmime; kaip nustatomos neteisingos šilumos kainos;  kokia yra Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos dviejų narių „kompetencija“.
  
    Buitinių vartotojų sąjunga, iš esmės pritardama   Lietuvos nacionalinės  vartotojų federacijos 2018 05 10   raštui Nr. 3-18 “Dėl karšto vandens tiekimo daugiabučiuose namuose  netinkamo teisinio reguliavimo ir dėl to vartotojų patirtos žalos“, Ministrą pirmininką prašė, vertinant Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos  2017 metų ataskaitą, iš esmės įvertinti ir Buitinių vartotojų sąjungos, ir   Lietuvos nacionalinės  vartotojų federacijos pateiktą informaciją,  bei pasikviesti  abiejų asociacijų atstovus detalesniam  informacijos pateikimui.

 Tačiau  kol kas  abi vartotojų asociacijos gavo tiktai sekantį laišką ant Vyriausybės kanceliarijos blanko:

   
   Iš šio laiško turinio, kuris mus tiesiog šokiravo,  galima spręsti, kad informacija apie akivaizdžią ir nepaneigiamą  netinkamą Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos veiklą ( „Valstybinį reketą“, neteisingai nustatytas ir nustatomas šilumos kainas, šilumos vartotojams padarytą ir daromą milijoninę žalą)  Vyriausybės bus nevertinama, kad ji jos nedomina ..............

   Ryšium su tuo, Vyriausybės kancleris,   Visuomenės informavimo įstatymo žiniasklaidos priemonėms nustatytais terminais, pirmadienį bus paprašytas informacijos:

-       Ar Ministras pirmininkas yra informuotas apie Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vykdomą akivaizdžiai ir nepaneigiamai netinkamą veiklą - „Valstybinį reketą“, neteisingai nustatytas ir nustatomas šilumos kainas, šilumos vartotojams padarytą ir daromą milijoninę žalą .
-        
-       Ar Vyriausybės nariams yra perduoti aukščiau paminėti  abiejų asociacijų laiškai.
-        
-       Kada įvyks Vyriausybės posėdis, kuriame bus vertinama Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2017 metų ataskaita.
-        
-       Ar į jį bus pakviesti abiejų asociacijų atstovai tikslu iš jų gauti detalesnę informaciją apie Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos akivaizdžiai ir nepaneigiamai netinkamą veiklą.

        Buitinių vartotojų sąjunga
 
        2018 05 19
.

.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą