2017 m. birželio 1 d., ketvirtadienis

STT monkės biznis ....



Specialiujų tyrimų tarnyba tęsia Antikorupcijos vadovo verslui (AVV) pristatymo renginių ciklą.

Birželio 13 d. ji kviečia privataus verslo atstovus į diskusiją „Kodėl verta kurti korupcijai atsparią aplinką versle?“ Klaipėdoje.

AVV rengiant prisidėjo:


Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA),
AB DNB banko,
UAB „Ernst & Young Baltic“,
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos,
Teisingumo ministerijos,
„Transparency International“ Lietuvos skyriaus,
AB Telia Lietuva (buvusi AB TEO LT),
Nacionalinės antikorupcijos asociacijos,
„Baltosios bangos“,
UAB „Algoritmų sistemos“

atstovai,
skirtingų sričių ekspertai, atsižvelgiant į viešojo ir privataus sektoriaus patirtį kovojant su korupcija (taip rašo STT....).

Betgi visų šių aukščiau išvardintų organizacijų dalis darbuotojų yra "Valstybinio reketo" dalyviai.


Jie nuolankiai moka neteikiamos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo mokestį ......


Todėl, vadovaujantis sveiko proto logika, būtų tikrai beprotiškai juokinga iš tokių renginių, iš tokio "Antikorupcijos vadovo verslui".


Betgi iš kitos pusės, vadovaujantis ta pačia sveiko proto logika, tikrai yra labai ir labai liūdna ..............


Nes visa tai, ką sugalvojo ir vykdo STT ( gerai informuota apie jos darbuotojų dalyvavimą "Valstybiniame rekete", ir begėdiškai dėl to atsirašinėja), yra tikras "monkės biznis", kaip kad viename "Cukrinio avinėlio" romane yra pasakęs vienas jo personažas, sugrįžęs į Lietuvą iš Amerikos ( kaip kad ir vienas mūsų šalies prezidentas .....)


O jei kas dar prisimena sovietmetį, tai tokie renginiai tada buvo vadinami pilstymu iš tuščio į kiaurą ...


Tiktai tada nebuvo tiek daug iš tuščio į kiaurą pilstančių organizacijų ......


-------------------------------------------------------------------
P.s.  
   Beje Klaipėdos gamtinių dujų vartotojai moka už jas tiek pat kiek ir Gazpromo dujų vartotojai, tačiau SGD terminalo gamtinės dujos yra ~ 4 procentus  kaloringesnės     ...................

  Na ir kas  apie tai rašoma STT "Antikorupcijos vadove verslui" ......???

  Arba kas rašoma tame "vadove" apie tai, kad Gazpromo dujų kainos nuolaidą gavo keli pramonės vartotojai, kuriems ji nepriklausė ..... 

 Na o jau centralizuotai tiekiamą geriamą vanenį tikrai naudoja daugelis STT ir kitų paminėtų organizacijų darbuotojų.

Tiktai kodėl jie moka akivaizdžiai  neteisėtą mėnesinį geriamo vandens mokestį ???

Ar tai ne dar vienas "Valstybinio reketo" atvejis ???

O kaip tas STT "vadovas" vertina tai, kad geriamo vandens kainos nustatytos per didelės, nes geriamo vandens tiekėjai labai jau nenoriai įrenginėja apskaitos prietaisus butuose ....

Jei tai ne korupcija, tai kas tada ???

*****************************************************

Tęsiant Antikorupcijos vadovo verslui (AVV) pristatymo renginių ciklą, š. m. birželio 13 d. kviečiame privataus verslo atstovus į diskusiją „Kodėl verta kurti korupcijai atsparią aplinką versle?“ Klaipėdoje.

Renginyje bus pristatytas AVV, kuris parengtas STT iniciatyva, įgyvendinant Nacionalinę kovos su korupcija 2015–2025 metų programą. AVV rengiant prisidėjo Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA), AB DNB banko, UAB „Ernst & Young Baltic“, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Teisingumo ministerijos, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, AB Telia Lietuva (buvusi AB TEO LT), Nacionalinės antikorupcijos asociacijos, „Baltosios bangos“, UAB „Algoritmų sistemos“ atstovai, skirtingų sričių ekspertai, atsižvelgiant į viešojo ir privataus sektoriaus patirtį kovojant su korupcija.

Diskusijoje taip pat  bus apžvelgiamos EBPO iniciatyvos, skatinančios skaidraus ir atsakingo verslo principų diegimą, aptariami įmonių elgesio standartai, kova su papirkinėjimu, prekyba poveikiu ir pan.

Diskusijoje dalyvaus STT, Susisiekimo ir Aplinkos ministerijų, UAB „Ernst & Young Baltic“, Vilniaus politikos analizės instituto, AB DNB banko, AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO), Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos (IFPA), Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro, Transparency International“ Lietuvos skyriaus, Klaipėdos universiteto, „Baltosios banga“ atstovai.

Tikimasi, kad diskusijos metu privataus sektoriaus įmonėms pateikti gerosios praktikos pavyzdžiai ir rekomendacijos bus naudingos, kuriant ir vystant korupcijai atsparų verslą.

Diskusija vyks š. m. birželio 13 d. viešbutyje Aurora, Nemuno g. 51, Klaipėda. Renginio pradžia 15 val. (dalyvių registracija nuo 14.30 val.).

Maloniai prašome registruotis iki š. m. birželio 7 d. el. paštu leonas.barisauskas@stt.lt.

Renginio darbotvarkė: http://www.stt.lt/lt/naujienos/?cat=1&nid=2585.
http://avv.stt.lt/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą