2024 m. birželio 12 d., trečiadienis

Komprivet ..... tovarišči .... rodina vaš podvig nezabudet ...

 

 Taigi Vilniaus merą konservatorių prašiau informacijos:

 

Kokį pelną iš nevykdomos karšto vandens tiekimo veiklos 2023 metais gavo AB Vilniaus šilumos tinklai

.

Už merą atsakė  l.e.p. Energetikos skyriaus vedėjas K. Karosas, o jam laišką paruošė Š, Laukys.

Taigi l.e.p. skyriaus vedėjas pasirašė ant jam paruošto sekančio teksto:

taigi visų  pirma,  pateiktose internetinėse nuorodose  informacijos apie prašomą pelną  nesuradau.

Jeigu kas nors tą informaciją suras ir man praneš, Būsiu labi dėkingas.

Dabar apie AB Vilniaus šilumos tinklai  vykdomą karšto vandens tiekimo veiklą.

Esmė tame, kad Vilniaus šilumos tiekėjas karšto vandens tiekimo, kaip tai nustato Šilumos ūkio įstatymas  - 13. Karšto vandens tiekimas centralizuotai paruošto karšto vandens pristatymas ir pardavimas karšto vandens vartotojams.

Nes karšto vandens ruošimas vyksta ne centralizuotai, o pastatuose įrengtuose šilumos punktuose.

  Kaip tai nustato Šilumos ūkio įstatymas

15 straipsnis. Karšto vandens tiekimo daugiabučiuose namuose organizavimas

1. Vartotojai daugiabučiuose namuose gali Civilinio kodekso 4.85 straipsnyje nustatyta tvarka pasirinkti apsirūpinimo karštu vandeniu būdą arba karšto vandens tiekėją ir sudaryti su juo karšto vandens pirkimo–pardavimo sutartį.

 Pasirinktas karšto vandens tiekėjas įrengia vartotojo suvartojamo karšto vandens atsiskaitomuosius apskaitos prietaisus, sudaro sutartis ir perka karštam vandeniui ruošti reikalingą geriamąjį vandenį bei šilumą ar kitą energiją iš atitinkamų tiekėjų.

 Nupirkto geriamojo vandens kiekis nustatomas pagal atsiskaitomojo apskaitos prietaiso, vandens tiekėjo įrengto pastate prieš karšto vandens ruošimo įrenginius, rodmenis.

 Nupirktos šilumos ar kitos energijos kiekis nustatomas pagal šilumos ar kitos energijos tiekėjo įrengto prieš karšto vandens ruošimo įrenginius šilumos apskaitos prietaiso rodmenis, o jeigu jo nėra arba jis sugedęs, – pagal Tarybos patvirtintas normas.

Vartotojams parduodamo karšto vandens kiekis nustatomas pagal vartotojų patalpose esančių atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų rodmenis.

Karšto vandens kaina, pranešimų apie suvartotą karštą vandenį pateikimo ir mokesčio už karštą vandenį apmokėjimo tvarka nustatoma karšto vandens tiekėjo ir vartotojo sutartyje.

Nustatant mokesčius už karštą vandenį, su nepaskirstytu karštu vandeniu suvartotas šilumos kiekis gali būti priskirtas ir išdalijamas apmokėti vartotojams tik tuo atveju, jeigu tiekėjai įvykdė visas savo prievoles sutvarkyti karšto vandens apskaitą tame name. Tuo atveju, kai daugiabučio namo vartotojai karšto vandens tiekėju pasirenka šilumos tiekėją, šilumos tiekėjas privalo su šio namo vartotojais sudaryti karšto vandens pirkimo–pardavimo sutartį.

 

Vilniuje pusė daugiabučių namų turi nuosavus  šilumos punktus, tačiau jų savininkai moka centralizuotai paruošto karšto vandens kainą ,

Kita pusė daugiabučių namų savininkų moka pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojui už šilumos tiekėjui priklausančio šilumos punkto priežiūrą.

Taigi sumoje šilumos tiekėjas karšto vandens neruošia, o ima centralizuotai paruošto  karšto vandens kainą,

O tai vyksta taip – šilumos tiekėjas parengia centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo kainos projektą, savivaldybė jam pastabų neturi, o Valstybinė energetikos reguliavimo taryba  patvirtina centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo kainą.

 Taigi vyksta nepaneigiama organizuota kriminalinė veika.

Ir taip vyksta metų metais,

Tai žino ir prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tačiau tyli, nes nėra nurodymo veikti iš „viršaus“.

Taigi ir centralizuotas karšto vandens tiekimas nevyksta, ir karšto vandens kaina nustatoma ne karšto vandens pirkimo –pardavimo sutartyse.

Ir tai vyksta Vilniuje, kurio gyventojai pademonstravo visišką savo teisini imbicialumą,  „kovodami ´su Rubikonu.

Na ir kas gali pasakyti, kodėl K. Karosas ir Š. Laukys sukurpė tokį atsakymą.

Ar  jų kompetencija šioje vietoje yra žemiau plintuso, ar jie  tiesiog yra „Valstybinio reketo“ detalės .....

 

Taigi teks dar kartą kreiptis į Vilniaus merą su detaliu situacijos išaiškinimu.

 

Na o Vilniaus  centralizuotai paruošto karšto vandens kainos mokėtojams -   komprivet .....  tovarišči .... rodina vaš podvig nezabudet ...

 

 

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą