2023 m. spalio 16 d., pirmadienis

Tiek prezidentui, tiek įstatymų leidėjui nerūpi bendra tautos gerovė .....

 

  Taigi 2016-06-07 LR Konstitucinis  Teismas, pirmininkaujant Dainiui Žalimui, nutarė -Šilumos ūkio įstatymo nuostatos, kuriomis ribojama daugiabučių namų butų ir kitų patalpų savininkų galimybė pasirinkti pastato šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją, neprieštarauja (neprieštaravo) Konstitucijai

 

Konstitucinis Teismas savo  priimtu nutarimu pripažino, kad Šilumos ūkio įstatymo 20 straipsnio nuostata, kuria buvo nustatyta, kad pastato šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju (eksploatuotoju) negali būti šilumos tiekėjas   neprieštaravo Konstitucijai.

Konstitucinis Teismas pažymėjo, kad pagal Konstitucijos 46 straipsnio 3 dalį valstybė, reguliuodama šilumos ūkį, turi derinti asmens ir visuomenės interesus, siekti ne atskirų asmenų, o bendros tautos gerovės, atsižvelgti į teisėtą ir visuotinai reikšmingą tikslą efektyviai vartoti šilumos energiją.


Taip, įstatymų leidėjas prezidentės  valdymo metu, vykdydamas jos geležinę valią , buvo  nustatęs Šilumos ūkio įstatymu.

Dabar gi, atėjus į valdžią prezidentui, pažadėjusiam  kurti Gerovės valstybę, įstatymų leidėjas leido šilimos tiekėjams būti daugiabučių namų   šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojais.

Ir  tą leidimą pasirašė pats Gerovės valstybės prezidentas .....

Išeitų, kad ir  jam tiek ir terūpi  bendra tautos gerovė“ ....

  O kad  Gerovės valstybė, kaip sakoma, vis dar horizonte, rodo, kad ir valstybės tarnautojų ir mokytojų streikai.

 

O juk taip norisi  pagyventi bent kiek Gerovės valstybėje ....

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą