2023 m. spalio 23 d., pirmadienis

Kaip mūsų valdžia tenkina Rusijos interesus.

 

 Seimo pirmininkės apsilankymo Taivanije proga LRT rašo, kad Kinija demokratinį ir savarankišką Taivaną laiko savo teritorijos dalimi, kurią vieną dieną ketina susigrąžinti.  

O argi Kinija neteisi ?.

Nes   iki pat 1971 m. Kinijai JTO  atstovavo Taivane įsikūrusi nacionalistinė Čiang Kai-ši (angl. Chiang Kai-shek) vyriausybė.

Ir nors daugelis valstybių iki aštuntojo dešimtmečio nepripažino komunistinės Kinijos vyriausybės, yra neginčytina, jog ši vyriausybė buvo veiksminga Kinijoje nuo 1949 m. pabaigos.

 Galiausiai 1971 m. JTO Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją Nr. 2758, kuria nuspręsta, jog Kinijos Liaudies Respublika (t. y. komunistinė Kinijos vyriausybė), o ne Kinijos Respublika (t. y. Taivano vyriausybė) yra vienintelis teisėtas Kinijos atstovas Jungtinėse Tautose, nors JAV, taip pat dar 34 šalys balsavo prieš.

 Taigi JTO Taivanas nepriklauso, iš ko seka, kad jis yra Linijos dalis.

 Kai 2021 metais Lietuva pasiūlė  Taivanui atidaryti savo atstovybę Vilniuje, šis žingsnis sukėlė Kinijos  didelį nepasitenkinimą – Pekinas apribojo santykius su Lietuva ir blokavo Lietuvos eksportą bei importą.

Toki būdu mūsų šalies vadovas, Seimas ir vyriausybė iš esmės tyčia padarė žalą valstybės politiniams ir  ekonominiams  interesams.

Ir ne tik taip nelengvai    verslo  pasiekti ekonominiai santykiai nutrūko, bet ir Lietuvos valdžia labai smarkiai supykdė nuolatinę JTO Saugumo tarybos narę.

Visa tai sumoje vertinti kitaip,  kaip Rusijos interesų tenkinimą, vadovaujantis sveiko proto logika neišeina.

Tiktai tai argi naujiena  tiems, kam rūpi valstybės interesai.

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą