2023 m. spalio 4 d., trečiadienis

Itin sunkus klausimėlis Energetikos ministerijai

        

 KadangPastato Šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros tvarkos aprašas,  galiojanti suvestinė redakcija nuo 2023-10-01, nustato:

VI. mokėjimai UŽ PRIEŽIŪRĄ (EKSPLOATAVIMĄ) 

27. Už pastatų, daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros (eksploatavimo) darbus mokama vadovaujantis teisės aktų (šio Aprašo 1 priedo 1, 3, 23 punktai) ir pastato savininko arba Bendrojo naudojimo objektų valdytojo sudarytų su Prižiūrėtoju pastato šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros (eksploatavimo) sutarčių nuostatomis, neviršijant savivaldybės tarybos nustatytų maksimalių pastato šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros (eksploatavimo) tarifų.

 

Tai ryšium su tuo Energetikos ministeriją  prašau informacijos:

  1. Ar daugiabučio namo savininkai privalo apmokėti tiesiogiai pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojui už šilumos tiekėjui priklausančio šilumos punkto priežiūrą (eksploatavimą).
  2. Ar tai turi būti apmokėta per karšto vandens kainą..

  

 

 

 

3 komentarai:

  1. O kaip moka daugiabutis dabar dabar?

    AtsakytiPanaikinti
  2. IV. PASTATO ŠILDYMO IR KARŠTO VANDENS SISTEMOS PRIEŽIŪROS (EKSPLOATAVIMO) ORGANIZAVIMAS.
    22.1. Daugiabučio namo šilumos punktus, nuosavybės teise priklausančius šilumos ir (ar) karšto vandens tiekėjui ar tretiesiems asmenims, prižiūrėtojas prižiūri (eksploatuoja) ir prireikus informuoja šilumos ir (ar) karšto vandens tiekėjus ar trečiuosius asmenis apie jiems nuosavybės teise priklausančių šilumos punktų įrenginių techninę būklę ir jų atitiktį teisės aktuose nustatytiems daugiabučio namo šildymo ir karšto vandens sistemų privalomiesiems reikalavimams Šilumos ūkio įstatymo pagrindu, nesudarydamas atskirų sutarčių su šilumos punktų savininkais.
    Ar ne savininkas apmoka? Daug šilumos punktų yra AB Vilniaus šilumos tinklai. Tai ar ne šilumos tinklai turi mokėti už savo turtą?
    Kodėl turi mokėti daugiabutis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Už šilumos tiekėjui priklausančio ŠP priežiūrą turi apmokėti karšto vandens vartotojai per kv kainą, arba tiesiogiai už tai.

      Panaikinti