2023 m. balandžio 17 d., pirmadienis

Mūsų valdžia elgiasi įprastai - за великого господина и отца нашего ....

Štai Vyriausybės interneto svetainėje skelbiama:

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina Lietuvos ortodoksų (stačiatikių) ir sentikių apeigų bendruomenes šv. Velykų proga.

„Jau antrus metus Prisikėlimo džiaugsmą temdo Rusijos agresija Ukrainoje ir savo šalį ginančių žmonių kančios ir žūtys.

Nėra abejonės, kad viso laisvojo ir demokratinio pasaulio pastangomis imperinės užmačios bus sutramdytos, bus atkurtas taikus gyvenimas.

Dėkoju geros valios žmonėms, kurie visomis išgalėmis prisideda prie Ukrainos pergalės.

Nuoširdžiai sveikinu Šventų Velykų proga ir linkiu tvirtybės bei dvasinio susitelkimo.

Tegul tikėjimo galia lydi Jus ne tik šventinėmis dienomis ir pakelia aukštyn kasdienybės rūpesčių kupinas širdis“

, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

 *********************************************

Ir štai  jau antrus Rusijos agresijos  metus Lietuvos vyriausybė (tradiciškai)   remia   Rusijos patriarchato valdomą Lietuvos stačiatikių bažnyčią, kurios tikintieji meldžiasi už Putino draugą, palaikantį Rusijos agresiją prieš Ukrainą- kaip už   didį poną ir savo tėvą -   за великого господина и отца нашего .

Maža to, kad finansiškai,  dar mūsų valdžia pratęsė Vilniaus ir Lietuvos stačiatikių arkivyskupo  Rusijos piliečio metropolito  Inokentijaus buvimą Lietuvoje 2 metams....

(Metropolitas Inokentijus 2010 metais pakeitė KGB agentą pravarde „Reformatorius“ metropolitą Chrizostomą Chrizostomą. Pažymėtina, kad A. Sakalui vadovaujant Vilniaus Sąjūdžio tarybai Chrizostomas buvo Tarybos narys ...)

Tuo tarpu Lietuvos sutartyje su Vatikanu yra nustatyta, kad Lietuvos vyskupais gali būti skiriami tik Lietuvos piliečiai .....

Panašiai pasielgė ir šalies vadovas.

Jis  pakvietė besimeldžiančius už  Putino draugą    branginti mūsų vienybę ir draugystę, šeimą ir artimuosius“ ................

  O juk dar pernai balandį Lietuvos valdžia kalbėjo apie sankcijas metropolitui  Kirilui .....

Na, tarkime, galima apsieiti ir be radikalių priemonių, bet taip atvirai remti Putino Rusijos  aktyvią instituciją Lietuvoje tai jau visai kas kita.

 

Betgi ar tai kokia naujiena, nes tai   adekvatu  atmesti Ukrainos prašymą padėti haubicomis, bei kitiems  mūsų  valdžios        paramos Rusijai  veiksmams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą