2022 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Moulin Rouge ……..

 

 Vidaus reikalų ministrė buvo pateikusi  Vyriausybei savo pažadėtą  Seimo nutarimo „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ projektą. kuriame nustatyta:

 

2) valstybės sienos apsaugos sustiprinimas.

Europos Sąjungos išorės sienos apsauga sustiprinama taikant įstatymuose ir specialiuosiuose planuose nustatytas priemones.

Asmenys, ketinantys kirsti Europos Sąjungos išorės sieną ar ją kirtę tam nenustatytose vietose, į Lietuvos Respublikos teritoriją negali būti įleidžiami (ši nuostata netaikoma siekiant užtikrinti nuo karinės agresijos ir (ar) persekiojimo besitraukiančių užsieniečių, įskaitant tuos, kurie neturi galiojančio kelionės dokumento, patekimą humanitariniais tikslais);

 

Betgi Nepaprastosios padėties įstatyme nustatyta:

28 straipsnis. Nepaprastosios padėties metu taikomos nepaprastosios priemonės

Nepaprastosios padėties metu gali būti taikomos šios nepaprastosios priemonės:.........................  

       3) valstybės sienos apsaugos sustiprinimas arba valstybės sienos priedanga;

 

Tuo tarpu kaip gi  tada suprasti projekto  nuostatą:

 

Asmenys, ketinantys kirsti Europos Sąjungos išorės sieną ar ją kirtę tam nenustatytose vietose, į Lietuvos Respublikos teritoriją negali būti įleidžiami (ši nuostata netaikoma siekiant užtikrinti nuo karinės agresijos ir (ar) persekiojimo besitraukiančių užsieniečių, įskaitant tuos, kurie neturi galiojančio kelionės dokumento, patekimą humanitariniais tikslais.)

 

Visų pirma, kaip suprasti  nuostatą „asmenys,  kirtę  Europos Sąjungos išorės sieną  tam nenustatytose vietose, į Lietuvos Respublikos teritoriją negali būti įleidžiami.

 Nes asmenys, kirtę tą sieną ,jau randasi Lietuvos teritorijoje ir yra jos sienos pažeidėjai, ir su jais turi būti elgiamasi taip, kaip tai nustato Valstybės sienos apsaugos įstatymas ir Baudžiamasis kodeksas.

 Taigi aukščiau paminėta nuostata nustato, kad pvz. sienos pažeidėjai:  šnipai, diversantai, kontrabandininkai, nusikaltėliai ir pan. , kirtę Lietuvos sieną į esantys jos  teritorijoje. pagal esamą praktiką , turi būti  aprūpinami maistu, šiltais drabužiais, pagirdomi. varomi prie valstybės sienos ir per ją išstumiamai.

 Tiesiog rojus šiai kompanijai- Na nepavyko šį kartą, tai  pakartos dar kartą, ir dar kartą,  iki pavyks ...

 Ir visa tai vadinama valstybės sienos apsaugos sustiprinimu, taikant įstatymuose ir specialiuosiuose planuose nustatytas priemones ?

 Betgi tai  akivaizdus   siekimas  kaip tik priešingo rezultato, visiškai ignoruojant  įstatymuose nustatytas  sienos apsaugos priemones.

O ir kaipgi su Valstybės sienos apsaugos įstatymu  ir Baudžiamasis kodeksu ???.

 Nes Nepaprastosios padėties įstatymas nenustato jų galiojimo sustabdymo.

 Ryšium su tuo   Premjerei   buvo pasiūlyta nepasiduoti šiai vidaus reikalų ministrės provokacijai .

 Į tai gavau  Vyriausybės komunikacijos departamento Atviros Vyriausybės skyriaus vedėjos Gitanos Vaškelienės atsakymą:

 

Gerbiamasis Antanai Algimantai Miškini,
susipažinome su Ministrei Pirmininkei adresuotu Jūsų kreipimusi, kuriame teikiate savo pastabas dėl Seimo nutarimo „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ projekto.

 Siūlome Jums pastabas ir pasiūlymus dėl nurodyto teisės akto projekto pateikti Seimui.

 

 Taigi Ačiū poniai Gitanai už pagerbimą, tačiau mano  šis itin svarbus laiškas buvo adresuotas asmeniškai Premjerei.

Tačiau, sprendžiant iš  atsakymo, jis premjerės nepasiekė.

 Ir todėl man visiškai  yra nesuprantama kas gi vyksta Vyriausybės kanceliarijoje, jeigu tokia teisinė makulatūra teikiama Seimui.

 Na, tarkime, Vyriausybės kanceliarijai yra nustatyta tokia tvarka, kad  Premjerei skirtus laiškus skaito ir įjuos  atsako Vyriausybės komunikacijos departamento Atviros Vyriausybės skyrius.

 Tačiau tada atsakymuose į tokius laiškus turėtų būti parašyta „Premjerei pavedus...“

 

Todėl ir turiu pagrindo teigti, kad Vyriausybės kanceliarijai galimai  tinka, ir gal kas paneigs, kad ir  pavadinimas „Moulin Rouge...

 

.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą