2021 m. vasario 22 d., pirmadienis

Kieno „zadaniją“ vykdo „triumviratas“ ????

 

 Jeigu vadovautis sveiko proto logika, tai LR Konstitucija nustato Seimo, Prezidento, Vyriausybės kompetencijas valstybės valdyme.

Vadovaujantis ta pačia logika turi būti aišku, kad tik jų veikimas  savo kompetencijos ribose, nesikišimas į ne savo kompetencijas, gali užtikrinti Valstybės interesų tenkinimą.

Tiktai ar taip yra, kam tai naudinga, kas tam pritaria??

 Kad tai naudinga mūsų valstybės ardomąją veiklą vykdančioms užsienio valstybėms,  turėtų būti savaime aišku, tačiau vis tik nemaža dalis visuomenės tuo netiki, kaip netiki vakcinų nuo Covid-19 veikimu.

Savaime suprantama, kad pilietinė žiniasklaida turėtų objektyviai informuoti visuomenę, ją šviesti.

Turėtų..............

Tačiau šiandien rytą per Žinių radiją apie Covid-19 problemas, karantiną, Prezidento veiksmus, jo apkaltą diskutavo „triumviratas“: Žinių radijo laidų vedėjas Aurimas Perednis, LRT Tyrimų skyriaus vedėja Indre Makaraitytė, Lietuvos ryto laidos Alfa taškas vedėjas Rimvydas Paleckis.

      Jeigu diskusija vyktų kur nors virtuvėje, tai būtų visai tinkama, tačiau kada ji vieša –klausimas kokia gi jos informacinė vertė visuomenei?

Kad „triumviratas“ nežinotų LR Konstitucijos Prezidentui nustatytų kompetencijų –neįtikėtina.

Taigi „triumviratas“ žiano, kad Prezidentas, išvykdamas iš šalies kiekvieną kartą nevykdė LR Konstitucijos ir tuo pačiu sulaužė savo priesaiką, ir tuo pačiu nusipelnė apkaltos.

Ir čia „triumviratui“ nederėtų apsimesti šluotomis kalbant apie nugirstas kalbas apie Prezidento apkaltą, o kelti klausimą, kodėl Seimas to nedaro.

Tikrai vertas dėmesio R. Paleckio siūlymas Prezidentui pasikviesti jį kritikuojančius žurnalistus į savo kabinetą kavos.

Betgi šis ponas žino, kad dargi Seimo pirmininkei tik suteikiama garbė pastovėti kampe prie Prezidento    durų ......................

Ir taip elgiamasi su visais Seimo nariais ir ministrais ..............

Ir tik viena Ministrė pirmininkė nusipelnė pagarbos, nes neleidžia taip iš savęs tyčiotis.

Tai kodėl apie tai tyli „triumviratas“ ??

Kodėl „triumviratas“ postringauja apie vos ne apie  sąmokslą prieš Prezidentą, kada yra akivaizdu, kad A. Valinskas buvo teisus, kad dabar turime Prezidentą be kiaušių (perkeltine prasme) .............

Argi nėra  „triumviratui“ akivaizdu, kad Prezidentas ar tai nesuvokia, ar nesugeba suvokti, kas yra Valstybės interesas ir elgiasi  kaip koks „narcizas“ ......

 Todėl ir klausimas – kieno „zadaniją“ vykdo „triumviratas“ ????

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą