2024 m. sausio 10 d., trečiadienis

Eilinė konservatnikų provokacija . ...

  

Jeigu kam  tokia straipsnio antraštė gali pasirodyti tikrovės  neatitinkanti, siūlau iki galo perskaityti kas žemiau  išdėstyta ir argumentuotai paneigti.

Taigi provokacijos storija prasidėjo konservatnikų ministro pareiškimu, kad reikalinga pertvarka rusiškose mokyklose .

Po to, kai rusakalbis rusų mokyklos mokinys iš žaislinio Kalašnikovo automato apšaudė kitą mokinį už tai, kad tas nepritarė Rusijos agresijai prieš Ukrainą.

Iš čia ir klausimas, o kokia būtų reakcija jeigu panašiai būtų pasielgęs lietuvių mokyklos mokinys  su Izraelio genocidui  Gazos gete pritariančiu mokiniu?

Jeigu pirmu atveju policija nutraukė tyrimą, tai antru atveju taip viskas tyliai nesibaigtų ir iš moralinio šiukšlyno beregint išlystų visokio plauko nevalyvi sionistai.

Ir to mokinio tėvai susilauktų tikrai daug ne malonumų.

Na o pirmu atveju vis žiniasklaidoje nesibaigia diskusija apie rusiškų mokyklų pertvarką, kaip rusakalbius  integruoti į lietuvišką visuomenę.

Taigi jeigu konservatnikams t bent kiek  rūpėtų  rusakalbių integracija, jie taip intensyviai neeksploatuotų šlykščios rusofobijos.

O iš esmės rusakalbiais reikia skirstyti į dvi esmines grupes   - 1.Lietuvos rusakalbiai – Lietuvos piliečiai de fakto ir  2.rusakalbiai Lietuvoje  - Lietuvos piliečiai tik de jure, ar ne Lietuvos piliečiai nenorintys jais de fakto tapti.

  Taigi viešoje erdvėje reiktų diskutuoti, kokį poveikį   Lietuvos rusakalbiams      daro konservatnikų eskaluojama rusofobija šlykščiausiomis formomis.        

Kaip kad Nemcovo vardo skveras prieš Rusijos ambasadą, politinių debilų plaukimas per srutų balą tenai pat, pamušto rusiško tanko demonstracija Katedros šventoriuje (vienkart  parodant Vilniaus vyskupijos moralinį nuopuolį), jau nekalbat apie konservatnikų  Mozės  rusofobiškus vėmalus mitinge tenai pat.

Ir kaip ten bebūtų,  laidose per TV apie tai nekalbama, apie tai tyli  kad ir  rusas mokytojas.

Tyli ir  visa Lietuvos rusakalbių bendruomenė.

 

Kas link žiniasklaidos priemonių, tai reikia gerai įsisąmoninti, kad jos turi savo šeimininkus.

Štai vienas oligarchas valdo:

 LNK, BTV, INFO TV, TV1, „Liuks“ ir interneto televizijos kanalą „LNK Go“ ………



 O tuo tarpu  Rusijos pilietis Jedinstvos vadas Ivanovas toliau  veikia netrukdomas.

Trisdešimt su virš metų po nepriklausomybės paskelbimo, o gatvės vis dar tebevadinamos Tėvynės išdavikų vardais,  Vyriausybė remia Putino valdžios tarno Maskvos ir visos Rusios stačiatikių patriarcho valdomą bažnyčią Lietuvoje  .....

Taigi tiems, kas vadovaujasi sveiko proto logika,  turėtų būti akivaizdu, kad konservatnikams rūpi ne rusakalbių integracija, o atvirkščiai  – savo penktos kolonos  gretų mobilizacija.

 Ir prie to neprisidėti.

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą