2024 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Pasaulio žandaras pagaliau sunerimo ..

 

Verslo žinios rašo:

 

Taigi  Williamas Burnsas, CŽA direktorius ir Richardas Moore'as, britų užsienio žvalgybos agentūros MI6 vadovas šeštadienį paskelbtame straipsnyje įspėja, kad pasaulio tvarkai yra iškilusi tokia grėsmė, kokios nebuvo nuo Šaltojo karo laikų.

Straipsnyje laikraštyje „Financial Times“ jie rašo, kad neturi patikimesnių sąjungininkų nei vienas kitą ir kad ši partnerystė bus gyvybiškai svarbi „susiduriant su beprecedenčiu grėsmių rinkiniu“.

Pažymima, kad šios grėsmės kyla pirmiausia iš Rusijos, Kinijos ir Artimųjų Rytų.

 

Jeigu grėsmę pasaulio tvarkai suprasti kaip  grėsmę JAV netekti pasaulio žandaro galias, tai visiška, akivaizdi ir nepaneigiama tiesa.

O iš esmės tai ne Rusija yra grėsmė esamai pasaulio tvarkai, o Ukraina, kuri nenori pasiduoti Rusijos ir Vakarų tikslams ir siekiams.

Ir dar pasaulio akyse griauna didžiosios valstybės Rusijos imperijos  -TSTS su pavadinimu Rusijos federacija autoritetą.

Na o kas liečia Kiniją, tai  ji jokios tiesioginės  grėsmės nei JAV, nei JK nekelia.

Tik kaip didžioji pasaulio valstybė niekaip nepasiduos pasaulio žandaro pastangoms atsisakyti Taivanio, kurį JTO pripažino Kinijos dalimi.

Na o kas liečia grėsmę iš Rytų, iš islamo pasaulio, tai visų pirma reikia pasatyti į vietą iš prigimties nacistinę, teroristinę žydų valstybę Izraelį, vykdančią palestiniečių genocidą, o ne ją remti.

Bei aplamai tyčiotis iš islamo kaip  religijos.

Sumoje akivaizdu, kad JAV  pagaliau pradeda suvokti, kad pasaulis keičiasi.

Ir užuot tvarkiusi pasaulį susitvarkytų pas save, nes jos prezidentai tai narkomanai, seks maniakai, dezertyrai ir pan.

Na o vienas JAV prezidentas V. Putino akyse įžvelgė giminingą sielą ...

Na o tuo tarpu kol du JAV ir JK saugumiečiai baugina savo ir savo satelitų liaudį,, kosmose skraido su Rusijos ir JAV ekipažai.

O nedidelė valstybė sala Kuba jau 60 metų patiria JAV ekonominę blokadą  todėl, nesutinka būti JAV viešnamiu ....

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą