2022 m. gegužės 20 d., penktadienis

Jeigu tai ne rasizmas pagal Romos popiežių tai kas?

 

   Kaip galima spręsti iš žemiau pateikto  susirašinėjimo su vidaus reikalų ministre, pabėgėliai musulmonai VRM KONCENTRACIJOS STOVYKLOSE bus laikomi tirk laiko. kaip politiniai kaliniai gūdžiausiais TSRS  NKVD siautėjimo laikais - tiek kiek reikės .....

 O į klausimą:

Kokia Jūsų ministre nuostata, kad moterims su vaikais, vaikams būtų suteikta malonė ir jie nedelsiant būtų paleisti į laisvę.

ponia ministrė neatsakė.... ......

Beje tais blogio imperijos laikais vidaus reikalų ministerijų nebuvo - buvo komisariatai. Buvo ne ministrai,  o komisarai ....

NKVD- tai buvo tuometinė  Vidaus reikalų ministerija - Vidaus reikalų liaudies komisariatas - народный комисариат внутренных дел -НКВД ....

Buvo  TERS NKVD komisarai Jagoda, Ježovas, BERIJA .... LTSR -A.Gailevičius, J. Bartašiūnas, K. Liaudis ....

 Taigi laikai keičiasi, o institucija .........

 ********************************

 Vidaus reikalų   ministrei Agnei Bilotaitei    

    2022-04-26  Nr. 1            

 

DĖL  Pabėgėlių laikymo koncentracijos stovyklose

   Šiuo metu Lietuva svetingai, kaip ir dera krikščioniškai šaliai, yra  priglaudusi keliasdešimt  tūkstančių pabėgėlių nuo Rusijos agresijos Ukrainoje, kaip taisyklė stačiatikių.

    Tuo tarpu šalyje egzistuoja koncentracijos stovyklos, kuriose be teismo laikoma keli tūkstančiai pabėgėlių, kaip taisyklė musulmonų.

    O Romos popiežius yra pareiškęs, kad Europoje egzistuojantis nevienodas požiūris į pabėgėlius yra iš esmės rasizmas.

   Suprantama, kad tarp laikomų koncentracijos stovyklose yra įvairių asmenų, tačiau moterys su vaikais, arba vieni vaikai akivaizdžiai vyko į Vakarų Europą susijungti su savo šeimomis, ar artimaisiais.

   Ir tikrai tai buvo daroma, kaip sakoma, ne iš gero gyvenimo.

   Kaip ten bebūtų, pabėgėlių laikymo koncentracijos stovyklose termino pratesimas akivaizdžiai susišaukia su  stalininio sovietmečio  lagerių tvarka, trūksta tiktai jų skaičiaus mažinimo fiziniu būdu ...

   Tokiu būdu sumoje tokį elgesį su pabėgėliais musulmonais  krikščionišku pavadinti niekaip neišeina, kaip ir visai teisingai pastebėjo Romos popiežius.

  Ryšium su tuo prašau informacijos:

  • Ø Kiek dar laiko koncentracijos stovyklose bus laikomi pabėgėliai musulmonai.

  • Ø Kokia Jūsų ministre nuostata, kad moterims su vaikais, vaikams būtų suteikta malonė ir jie nedelsiant būtų paleisti į laisvę.

Antanas Miškinis

***************************************

  LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJ

 Antanui Algimantui Miškiniui






DĖL JŪSŲ KREIPIMOSI

  Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija susipažino su Jūsų kreipimusi dėl užsieniečių apgyvendinimo Lietuvos Respublikoje bei jų judėjimo laisvės Lietuvos Respublikoje apribojimo.

Informuojame, kad Lietuvos Respublikos valstybės sienos ir jos apsaugos įstatymo 4 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad išorės sieną sausumoje galima kirsti tik po patikrinimų pasienio kontrolės punkte, taigi visi asmenys, siekiantys atvykti į Lietuvos Respubliką, turi tai daryti atvykdami į kurį nors iš nustatytų veikiančių pasienio kontrolės punktų.

Kaip suprantame iš Jūsų kreipimosi, rašote apie užsieniečius, kurie yra neteisėtai kirtę Lietuvos Respublikos valstybės sieną. Lietuvos Respublikos įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ (toliau – Įstatymas) 113 straipsnyje yra nustatyti užsieniečio sulaikymo pagrindai, tarp jų ir sulaikymas tokio užsieniečio, kuris neteisėtai atvyko į Lietuvos Respubliką ir neteisėtai joje yra. Įstatymo 115 straipsnyje yra nustatytos alternatyvios sulaikymui priemonės, tarp jų ir užsieniečio apgyvendinimas Valstybės sienos apsaugos tarnyboje prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau – Valstybės sienos apsaugos tarnyba) nustatant teisę judėti tik apgyvendinimo vietai priklausančioje teritorijoje, t. y. tokiu atveju užsienietis negali išvykti iš apgyvendinimo vietos ir laisvai judėti Lietuvos Respublikoje ar iš jos išvykti. Sprendimus dėl užsieniečio sulaikymo ar alternatyvios sulaikymui priemonės skyrimo priima teismas. Be to, Įstatymo 1408 straipsnio 6 ir 7 dalyse nustatytais atvejais sprendimą apgyvendinti užsienietį laikino apgyvendinimo vietose nesuteikiant jam teisės laisvai judėti Lietuvos Respublikos teritorijoje turi teisę priimti Migracijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau kartu – kompetentingos įstaigos). Atkreipiame dėmesį, kad Įstatyme aiškiai apibrėžtos sąlygos ir aplinkybės, kurioms esant teismas arba kompetentingos įstaigos turi teisę priimti tokius sprendimus, ir visi šie sprendimai (tiek teismo, tiek kompetentingų įstaigų) gali būti skundžiami teismui, jei užsienietis mano, kad jie priimti nepagrįstai.

Šiuo metu tokie užsieniečiai apgyvendinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos administruojamuose Medininkų, Kybartų ir Pabradės Užsieniečių registracijos centruose. Pažeidžiami asmenys (t. y. asmenys, turintys specialiųjų poreikių (pavyzdžiui, nepilnametis, neįgalusis, vyresnis negu 75 metų asmuo, nėščia moteris, vieniši tėvas ar motina, auginantys nepilnamečių vaikų, psichikos ir elgesio sutrikimų turintis asmuo, prekybos žmonėmis auka arba asmuo, kuris buvo kankintas, išprievartautas ar patyrė kitokį sunkų psichologinį, fizinį ar seksualinį smurtą)) apgyvendinami palankiomis sąlygomis dviejose apgyvendinimo vietose, kuruojamuose Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, t. y. Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje bei Pabėgėlių priėmimo centro padalinyje Vilniuje (Naujininkuose).

Svarbu pažymėti, kad Lietuvos Respublika yra įsipareigojusi veiksmingai saugoti išorines Lietuvos Respublikos (taigi ir Europos Sąjungos) sienas, neleisti per jas neteisėtiems migrantams atvykti į Lietuvą ir toliau nevaržomai keliauti į kitas Šengeno erdvės valstybes. Užsieniečiai, kurie neteisėtai kirto valstybės sieną su Baltarusijos Respublika 2021 m. vasarą ir kuriems nesuteiktas prieglobstis Lietuvos Respublikoje (o tokių, išnagrinėjus kiekvieno jų prašymus, absoliuti dauguma), neturi teisės likti Lietuvoje, jie turi būti grąžinti į savo kilmės šalį (jie gali pasirinkti savanoriškai grįžti ir gauti tam paramą).

Atsakydami į Jūsų klausimą, kada šie užsieniečiai galės išvykti iš jų laikino apgyvendinimo vietų, informuojame, kad dėl kiekvieno užsieniečio apgyvendinimo yra priimtas individualus teismo ar kompetentingų įstaigų sprendimas, kuriame nurodytas sulaikymo ar apgyvendinimo terminas, ir toks sprendimas nustos galioti pasibaigus sulaikymo ar apgyvendinimo terminui, panaikinus sprendimą (jei nebeliktų teisės aktuose nustatyto pagrindo tokiam sprendimui) arba būtų įgyvendintas užsieniečio gražinimas į kilmės valstybę.

Jei manote, kad šiuo atsakymu Jus informavome netinkamai, jį galite skųsti Vidaus reikalų ministerijai (Šventaragio g. 2, 01510 Vilnius) Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymu nustatyta tvarka per šešis mėnesius nuo įteikimo dienos arba Lietuvos administracinių ginčų komisijai (Vilniaus g. 27, 01402 Vilnius) Lietuvos Respublikos ikiteisminio administracinių ginčų nagrinėjimo tvarkos įstatymu nustatyta tvarka per vieną mėnesį nuo įteikimo dienos, arba tiesiogiai Vilniaus apygardos administraciniam teismui (Žygimantų g. 2, 01102 Vilnius, ar per Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą https://e.teismas.lt) Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymu nustatyta tvarka per vieną mėnesį nuo įteikimo dienos.

 

Vidaus reikalų viceministras

Arnoldas Abramavičius

 


Jurgita Vaitkutė, tel. (8 5) 271 8942, el. p. jurgita.vaitkute@vrm.lt

Daiva Vežikauskienė, tel. (8 5) 271 7004, el. p. daiva.vezikauskiene@vrm.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą