2017 m. rugpjūčio 7 d., pirmadienis

"Ekstremali situacija" Vilniuje prie Kalvarijų turgaus ...





Vakar, šeštadienį 11.40 -11.45 val. buvo susidariusi "ekstremali situacija"  Vilniaus mieste prie Kalvarijų gatvės turgaus.

"Grėsmę" miesto saugumui  sukėlė senoliai ir senolės prekiaujantys  sendaikčiais ir gėlėmis bei žolėmis ant šaligatvio priešais Kalvarijų gatvės turgų.

Operatyviai reagavusi sulėkė policija ir savivaldybės saugos tarnybos vyrai bei  moterys ir pradėjo energingai šalinti "ekstremalią situaciją"   – varyti šalin senolius, grasinti jiems baudomis.



Pagėdinus valdžios atstovus, kad nedera taip elgtis su senoliais ir senolėmis, kurie tikrai ne iš gero gyvenimo yra priversti tupėti ant šaligatvių, pastarieji netruko sėsti į automobilius ir pasišalinti.


Pažymėtina, kad viena 60-metė rusiškai kalbanti senolė šiuos gatvės prekiautojus pavadino spekuliantais, ir labai nustebo, kad tokiu būdu spekuliantais galima vadinti kad ir visas parduotuves, nes kainos nėra fiksuotos, kaip kad buvo sovietmečiu.

Senolė padėkojo, kad dabar tai jau ji žino, kad spekuliantų nebėra ....

 Labai džiugu, kad Kalvarijų turgus pagaliau bus sutvarkytas, džiugu kad jau čigonės turguje  kontrabandos nebepardavinėja.

Tačiau  prekyba kontrabanda iš turgaus persikėlė į turgaus prieigas.

Betgi valdžia prekybos kontrabanda toje pačioje vietoje, kur prekiauja vargani senoliai tai nemato.

Kur jau ten miesto valdžiai iki tokių smulkmenų:

Ø  Liberastas meras mokosi dirbti su benzininiu pjūklu.

Ø  Konservatorius vicemeras skaičiuoja Vilniaus šilumos tiekėjo pelną iš neteikiamos centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo veiklos.


Na o policija, yra policija .........

Tarkime policijos patrulis  važiuoja automobiliu ir mato kliūtį kelio važiuojamoje dalyje.

Ir ką gi jis daro???

O gi ramiai ją pravažiuoja ....

O ką turi daryti ?

Turi elgtis taip, kaip tai nustato Kelių eismo taisyklės:

11. Eismo dalyviai, sudarę ar pastebėję kliūtį kelyje, sukėlę ar pastebėję jame pavojų, privalo šią kliūtį ar pavojų pašalinti, o negalėdami to padaryti – pranešti policijai, kelio savininkui ar kelią prižiūrinčiai įmonei, pažymėti kliūtį ar pavojingą vietą ir visais įmanomais būdais įspėti apie kliūtį ar pavojų kitus eismo dalyvius.

   Kadangi policija nieko nedaro, reikia suprasti, kad policininkas „praneša apie kliūtį“ savo greta sėdinčiam kolegai ir tuo viskas pasibaigia .... nes daugiau nuveikti jiems  yra per sunku ......

Na o su senoliais tai jau kita kalba ...

O jeigu policija pabandys tai paneigti, tai jai bus nurodyta kliūtis Žirmūnų gatvės pabaigoje, kurią policija jau keli metai visiškai abejingai apvažiuoja.

.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą