2024 m. balandžio 16 d., antradienis

Prašymas energetikos ministrui Dainiui Kreiviui

 Prašau Jus asmeniškai atsakingai    įvertinti, tai, žemiau yra  išdėstyta,  ir užtikrinti, kad būtų atsakyta iš esmės, o ne tradiciškai „atsirašant“, kas yra tapę Jūsų vadovaujamos ministerijos bendravimo su vartotojais standartu.

 ********************************* 

 Energetikos ministrui Dainiui Kreiviui                                    2024-04-16  Nr. 2-24

   DĖL   ELEKTROS ENERGIJOS TIEKIMO IR NAUDOJIMO TAISYKLŲ

 

 Paskaičiau naujas ELEKTROS ENERGIJOS TIEKIMO IR NAUDOJIMO TAISYKLES ir,   prisipažinsiu, kad daug ko nesupratau.

Kaip suprantu, kada pasirinksiu nepriklausomą elektros energijos tiekėją, tai mano sutartis su elektros energijos operatoriumi nutrūksta ir jokių su tartinių santykių su juo aš nebeturėsi.

   O jeigu taip, tai kodėl Taisyklėse man, buitiniam vartotojui,  nustatytos kažkokios tai pareigos skirstymo tinklų operatoriui, kurio paslaugas perka nepriklausomas elektros tiekėjas.

  Nesu teisininkas, tačiau manau, kad su elektros energijos pirkimui (o elektros energija yra prekė) turi būti taikoma tokia pat tvarka, kaip ir perkant kitas prekes – santykiai tik su jų pardavėju.

Ir dar pasidomėjau sutartimis su nepriklausomais elektros energijos tiekėjais.

   Pasirodo, kad sutartyse nenurodyti elektros energijos parametrai: įtampa, leistinas galingumas, elektros energijos patikimumo kategorija.

   Na o tų elektros nepriklausomų tiekėjų interneto svetainės tai iš esmės yra skirtos tikrai ne susipratusiems buitiniams vartotojams.

  Aš suprantu, kad esu nestandartinis vartotojas, nes  nestokoju kritinio mąstymo, todėl  mane visų  pirma domina elektros tiekimo sutartys, jų turinys, kaip jis atitinka mano interesus.

Ir visas  sutartis pasirašau tik jas perskaitęs ir supratęs.

   Todėl, gerbiamas ministre, ir siūlau pabandyti tas sutartis tiekėjų interneto svetainėse surasti .....

O jeigu jas rasite, būsiu labai dėkingas už i jų internetines nuorodas,

Be to Taisyklėse radau:

58. Vartotojas privalo:

58.12. vykdyti operatoriaus ir (ar) Tarybos įpareigojimus pertvarkyti, rekonstruoti ar suremontuoti vartotojui priklausančius elektros apskaitai naudojamus elektros apskaitos schemos elementus, atvadus, įvadines elektros apskaitos spintas (skydelius), kai atvado elementai (kabelis, laidas, izoliatoriai ar pan.) arba įvadinė elektros apskaitos spinta (skydelis) susidėvi arba jų būklė kelia tiesioginį pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai;

 

  Betgi visų pirma tai pasikartojant, jeigu yra pasirinktas nepriklausomas elektros tiekėjas,  tai jokių santykių su operatoriumi nebelieka.

Na o elektros apskaitos spintos ir t. t.  tai juk tikrai ne vartotojo problema.

 O šiuo atveju tai  elektros tiekėjo problema, nes jis, yra  sudaręs su operatoriumi  sutartį.

  Todėl ir prašau  nurodyti Įstatymą ir jo nuostatą, kuri nustato vartotojui tokią pareigą- tvarkyti elektros energijos apskaitą.

   O sumoje prašau Jus asmeniškai atsakingai    įvertinti, tai, kas aukščiau išdėstyta,  ir užtikrinti, kad būtų atsakyta iš esmės, o ne tradiciškai „atsirašant“, kas yra tapę Jūsų vadovaujamos ministerijos bendravimo su vartotojais standartu.

 

Antanas Miškinis

 ----------------------------------

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą