2024 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Klausimėlis kandidatui į prezidentus Dainiui Žalimui .....

  Vienos aktyvios visuomenininkės dėka sužinojęs, kad Šilumos ūkio įstatyme atsirado nuostata, leidžianti  šilumos tiekėjui būti daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju, parašiau laišką Energetikos ministerijai, Šilumos ūkio įstatymo pakeitimų iniciatoriai.

Paklausiau, kas gi atsitiko, kad  Šilumos ūkio įstatyme atsirado ši nuostata.

Nes LR Konstitucinis teismas, motyvuodamas, kodėl šilumos tiekėjas negali būti daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju,   išaiškino:

......  nustatytų ūkinės veiklos apribojimų tikslas – užkirsti kelią monopolinėms tendencijoms šilumos ūkyje, kai pastato šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūrą vykdo ne nepriklausomi, o su šilumos tiekėju susiję asmenys, tiesiogiai suinteresuoti šilumos suvartojimo didėjimu.

 Šiais antimonopoliniais apribojimais buvo siekiama apsaugoti sąžiningą konkurenciją ir taip apginti galutinių šilumos vartotojų interesus, susijusius su ekonomišku ir racionaliu šilumos vartojimu, užtikrinančiu mažiausias sąskaitas už šilumą.

 

I tai  Energetikos ministerija atsakė, kad šis Šilumos ūkio   įstatymo  pakeitimas yra skirtas užtikrinti ...... sąžiningą konkurenciją .....

 Taigi ministerijos ir Konstitucinio teismo nuomonės visiškai nesuderinamos.

Na o Seimas  tai, ką pateikė Energetikos  ministerija, patvirtino.

Patvirtino įstatymo nuostatą visiškai nesuderinamą su Konstitucinio  teismo nutarimu, pritariančiu ankstesnei Šilumos ūkio įstatymo nuostatai, kad šilumos tiekėjas negali  būti daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju.

Kreiptis į šį Seimą, prašant autentiško išaiškinimo,  nėra  prasmės, nes už Seimą atsakys jo pirmininkė, pasirašanti savo  teisiškai mažaraščių klerkių parengtą atsakymą , kaip jau yra buvę.

 Todėl kreipiausi į Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto dekaną, profesorių, konstitucinės teisės specialistą Dainių  Žalimą, prašydamas informacijos,  ar  Šilumos ūkio įstatymo nuostata, leidžianti  šilumos tiekėjui būti daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju, neprieštarauja LR Konstitucijai.

 

Pažymėtina, kad Dainius Žalimas buvo vienas iš Konstitucinio teismo teisėjų, kurie priėmė nutarimą, draudžiantį šilumos tiekėjui būti  daugiabučių namų  šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoju ....

Taigi .... taigi .....

Šiuo metu Dainius Žalimas yra užregistruotas kandidatu į prezidentus.

Taigi .... taigi ......

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą