2016 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Kaip buvęs ekonomistas kovoja su Kainų komisija ...



Ekonomika.lt  aprašo, kaip buvęs ekonomistas 6 metus kovoja su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Jo nuomone mokesčiai už vonios radiatorių, vadinamą „gyvatuku“, apskaičiuojami neteisingai.

Buvęs ekonomistas teigia radęs skaičiavimo klaidas ir yra paruošęs atitinkamą  šilumos paskirstymo metodą, kurio Kainų komisija deja  nenori pripažinti.

Buvęs ekonomistas teigia ginąs visų daugiabučių namų šilumos vartotojų interesus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas 2016 11 07  nagrinėjo jo bylą prieš Kainų komisiją ir jo skundą patenkino iš dalies.

Kadangi teismų bylų paieškos sistema veikia lygiai taip pat kreivai, kaip ir ......, todėl šios  bylos surasti mums nepavyko, ir apie ją tenka spręsti iš Viktorijos Chockevičiutės  straipsnio :   Devyniasdešimtmečio kova su VKEKK: ar mokesčiai galėtų sumažėti daugybei gyventojų?
 
Visų pirma tai kyla pagrįstos abejonės, ar  buvęs ekonomistas yra atidžiai perskaitęs Šilumos ūkio įstatymą ir gerai jį perpratęs.

Jeigu jis dar paskaitytų savo Šilumos pirkimo – pardavimo sutartį, tai galėtų suvokti, kad šilumos tiekėjas tiekia jam ir kitiems jo daugiabučio namo šilumos vartotojams šilumą patalpų šildymui ir karštam vandeniui ruošti.

Jeigu buvęs ekonomistas pabandytų sužinoti, kas gi jam ir kitiems pastato šilumos vartotojams ruošia karštą vandenį, tai paaiškėtų, kad tai atlieka pastato šildymo ir karšto vandens sistemos ( įskaitant šilumos punktą)prižiūrėtojas  ( tikrai ne šilumos tiekėjas), kuriam už karšto vandens ruošimą yra atlyginama per šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros mokestį.

Jeigu buvęs ekonomistas (supratome, kad jis vilnietis) pasidomėtų, kam gi priklauso šilumos punktas, tai sužinotų, kad tikrai ne šilumos tiekėjui.

 Tai visa atlikus tikėtina, kad buvęs ekonomistas suvoktų, kad jo daugiabučio namo šilumos vartotojai privalo apmokėti visą pastatui patiektą šilumą ( pastatui šildyti ir karštam vandeniui ruošti).

O jeigu buvęs ekonomistas dar pažiūrėtų į sąskaitą už ką gi jis moka, tikėtina, kad suprastų, jog moka  už akivaizdžiai neteikiamą paslaugą -  centralizuotai paruošto karšto vandens kainą.

Tikėtina, kad tada gal ir suprastų, kad  štai nuo čia ir reikia pradėti kovoti su neteisiškai besielgiančia Kainų komisija .

O kas link teisingo pastate sunaudotos šilumos paskirstymo,  tai jeigu buvęs ekonomistas apeitų savo namą, tai tikrai pastebėtų, kad dalis butų savininkų pasikeitė langus, įsistiklino balkonus.

Taigi jie taupo šilumą, bet deja solidariai moka už butų langų ir balkonų nesutvarkiusių  į lauką veltui išleistą šilumą.

O jeigu jis pasidomėtų, kokios gi yra šilumos punkto galimybės reguliuojant pastato šildymą,  kodėl gi termometras, pagal kurio parodymus reguliuojamas pastato šildymas, stovi lauke ..........

 O kas tada būtų,  paliekame spręsti skaitytojų valiai.

O straipsnio autorei vertėtų priminti Žurnalistų etikos kodeksą, kad reikalinga pateikti ne vieną, o keletą nuomonių, juo labiau  apie tokią opią problemą, kaip šilumos suvartojimas daugiabučiuose namuose, apie problemą, kuri tinkamai  deja nesprendžiama.

O kas liečia šiuo metu taikomą daugiabučių namų renovacijos  Jesica modelį, tai jis yra perdėm ydingas, korupcinis,  ir tuo  nusikalstamas.

Daugiabučių namų renovacijai turėtų būti taikomas ESCO modelis.

Kodėl jo valdžia netaiko ??

Ogi todėl, kad jis  nekorupcinis ....

 Kaip pasielgs nauja valdžia ,pamatysime,  ir tuo pačiu pamatysime, kaip ji kovoja su korupcija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą