2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Na ir kas, kad už sąžiningą savo pareigų vykdymą atleidžiami valdžios įstaigų vadovai, užtat mes turime SGD terminalą ..... .

..

  Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Viešųjų pirkimų įstatymu ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus spalio 29 d. teikimą, spalio 31 d. atleidžia Žydrūną Plytniką iš Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus pareigų
            – tokį pranešimą išplatino Prezidentės spaudos tarnyba.

  Kada Tarnybinės etikos komisija pripažino, kad vienas iš generalinio prokuroro pavaduotojų padarė žymai, žymiai sunkesnį  pažeidimą, kuris inkriminuojamas Ž. Plytnukui, Prezidentė pareiškė, kad juo pasitiki ir jo neatleido.

 Tarp abiejų atvejų skirtumas tas, kad Ž. Plytnikas kreipėsi į Teismą, matyt naiviai  tikėdamas, kad jeigu Prezidentė jo nepalaiko, tai jis laimės teisinėje valstybėje akivaizdžiai    laimėtiną bylą.

 Kad Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas bus pradėtas „medžioti“, pastarasis turėjo suvokti jau tada,  kada paviešino informaciją, kad iš viešųjų pirkimų kasmet pavagiama keli milijardai litų.

Jis turėjo suvokti, kad tokia informacija Prezidentei yra tiesiog organiškai nepriimtina ...

Todėl žurnalistas  Tomas Dapkus visiškai klysta, atsargiai teigdamas,   kad tai gali būti „medžiotojų klano“ kerštas.

O gal  greičiau bijo ponas žurnalistas  viešai paviešinti tikrąją Ž. Plytniko atleidimo priežastį – sąžiningą  savo pareigų atlikimą.

Nes jau ką tai ką ponas žurnalistas turėtų žinoti, kad tokio  lygio vadovų „medžioklė“ be suderinimo su Prezidente tikrai nevyksta.

Na o kad "varovais"  buvo "medžiotojų klanas", tuo abejoti nereikia. 

Na o argi su tuometiniu ūkio ministru D. Kreiviu, su abiem FNTT vadovais buvo kitaip ???


Sumoje belieka pridurti – na ir kas, kad už sąžiningą savo  pareigų vykdymą atleidžiami   valdžios  įstaigų vadovai, užtat mes turime SGD terminalą ...


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą