2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Kaipgi bus nustatomos gamtinių dujų kainos buitiniams vartotojams, kada pradės veikti SGD terminalas



               


    Kadangi Gazpromo  ir  SGD terminalo tiekiamų gamtinių dujų kaloringumas ir kitos savybės bus  skirtingos, apsišvietusiai, masinės psichozės „SGD terminalas – energetinės nepriklausomybės garantas“ nepaveiktai visuomenės daliai  kyla visa eilė klausimų.

  Kaip žinoma, pvz.  šilumos gamintojai yra įpareigoti užtikrinti, kad dalis jų   sunaudotų dujų būtų patiekta iš SGD terminalo.

(Panašiai kaip  kadaise, sovietmečiu  pokaryje, norėdamas nusipirkti cukraus kilogramą, turėjai nupirkti ir kokią nors knygą. Žinoma ne grožinės literatūros ....)

 Taipogi   žinoma,  kad  Lietuvos dujotiekio trasomis Gazpromas tiekia gamtines dujas Karaliaučiaus sričiai.  

  Tuo tarpu visuomenė neturi reikiamo supratimo apie gamtinių dujų tiekimo sistemų darbą, apie gamtinių dujų kainų (paties produkto) nustatymą.


   Tuo tarpu Energetikos ministerijos ir garbės reikalas, ir pareiga,  turi būti ne ministro ditirambai SGSD terminalui, o teisingas, bent jau apsišvietusiai visuomenės daliai prieinamas,  informavimas,    kaipgi šalies dujotiekio trasų sistemoje funkcionuos dviejų pagrindinių gamtinių dujų tiekėjų (Gazpromas, SGD terminalas) tiekiamų dujų srautai, kaip   dujų kainą buitiniams vartotojams   įtakos abiejų tiekėjų tiekiamų dujų kainos, o gal tik  vieno iš jų ????


   Ryšium su tuo Energetikos ministerija prašoma viešo atsakymo ir paaiškinimo.   




 --------------------------------------------------------------------------------- 












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą