2014 m. rugsėjo 20 d., šeštadienis

Būtų juokinga, betgi norisi verkti ......





 

Valstybės saugumo departamentas pataria: kaip suprasti, kad  jumis domisi užsienio žvalgyba, ir ką tokiu atveju daryti?
 
 2014.09.17
Valstybės saugumo departamentas parengė informacinį leidinį (jį visą peržiūrėti ar kopiją atsisiųsdinti galite iš čia), kuriame Lietuvos Respublikos piliečiai informuojami apie užsienio valstybių žvalgybos tarnybų veiklos Lietuvoje tikslus ir keliamas grėsmes. Pateikiami patariamai, kaip atpažinti šnipinėjimą bei jo išvengti.

Pastaruoju metu VSD fiksuoja suintensyvėjusią žvalgybinę veiklą, kurią agresyviausiai vykdo Rusijos žvalgybos ir saugumo tarnybos. 

Tai daroma tiek Lietuvos teritorijoje, tiek užsienyje.

Žvalgybinį susidomėjimą sukėlę asmenys užsienyje gali būti slaptai sekami, klausomasi jų telefoninių pokalbių, slaptai filmuojami, jų pokalbiai gali būti įrašinėjami viešbučių kambariuose, apžiūrima ten ir kitur be priežiūros palikta elektroninė įranga, lagaminai. Informacijai apie užsieniečius rinkti užsienio žvalgybos tarnybos gali panaudoti tų asmenų verslo partnerius, draugus, pažįstamus.


Siekiant išsiaiškinti ir neutralizuoti užsienio valstybių žvalgybos ir saugumo tarnybų veiklą, labai svarbus yra visuomenės sąmoningumas ir iniciatyva. 

 Todėl, jei jums kilo įtarimų, kad jus ar jūsų organizaciją šnipinėja užsienio valstybių žvalgybos tarnybos, prašome kreiptis į Valstybės saugumo departamentą. 

Mūsų darbuotojai padės jums įvertinti, ar pavojus yra realus, ir imsis veiksmų, kad šnipinėjimo veikla būtų nutraukta. VSD užtikrins jūsų ir artimųjų saugumą ir padarys viską, kad jūs ar jūsų karjera nenukentėtų. 

 Jei su žvalgybos tarnybomis susidūrėte užsienyje, prašome iš karto kreiptis į Lietuvos diplomatinėse atstovybėse dirbančius konsulinius darbuotojus, sugrįžę kreipkitės į VSD.

Su mumis galite susisiekti: 

skambindami telefonu 8 706 66 475, 

siųsdami informaciją elektroniniu paštu vsd@vsd.lt 
arba spauda@vsd.lt.

 Artimiausiu metu žadame atnaujinti VSD tinklalapį – jame bus patogiau Departamentui pateikti informaciją apie grėsmes.
 
*************************************************
O www.lrytas.lt patalpino Valstybės saugumo departamento informacinį leidinį priimdamas jį, kaip sakoma, „už rimtą pinigą“....

Betg,i vadovaujantis sveiko proto logika, į šį Valstybės saugumo departamento „leidinį“ rimtai žiūrėti niekaip neišeina.

Pagal savo turinį tai atitinkamai pakoreguota sovietinių laikų atmintinė.

O argi kitaip gali būti, po to, kai VSD pavadovavo KGB rezervistas, kai VSDF  kartu su kitomis jėgos struktūromis „išvalė“ šalį nuo čečėnų, kai VSD kartu su prokuratūra vis dar tebevykdo Kremliaus užsakymą pasodinti į kalėjimą Lietuvos pilietę, už teroro akto rengimą Rusijos strateginiame objekte ....

Per dešimtmetį iš šalies išsiųsta net 11 šnipų .....  į metus po vieną .....

Pažvelgus į kone dešimties ha plote įsikūrusius VSD  „palocius“ Vilniaus Pilaitės mikrorajone, tai atrodo gana kuklokai ....

Daugiausi šnipų matote Rusijos ir Baltarusijos .......

O kaipgi su „KGB agentais ypatingam periodui“, su „KGB archyviniais agentais“ ????

Kurgi jie dingo ??? Gal pradingo kaip sapnas ?????

Pažvelgus į Rusijos ambasados „palocius“  Žvėryne, kažkaip tai nepanašu, kad Rusijos žvalgybai tenai mažai skirta vietos ....

Keista, kad Valstybės saugumo departamento  nedomina, kas  veikiama  Rusijos ambasados pastate šalia Prezidentų ir Premjerų rezidencijų Turniškėse .... kodėl ji iš Turniškių neiškeliama ....

Prisiminus VSD  papulkininkio išsiuntimą žūčiai į Baltarusiją ir po to sekusių, su tuo susijusių, įvykių visumą, sumų sumoje, vadovaujantis sveiko proto logika, rimtai žiūrėti į šia valdžios instituciją niekaip neišeina.

**********************************************

P.S.

Štai  taip  VSD savo "atmintinę"  pirma įslaptina, o po to paviešina .....

Būtų juokinga, betgi norisi verkti ......




 Valstybės saugumo departamentui                           2014 m. sausio 1 d. Nr.  A-1                                                             

DĖL   INFORMACIJOS RUBALTIC.RU


Rubaltic.ru straipsnyje „Как это было: Литва в 2013 году“ rašo:


  «Спецслив» от спецслужб

Главный внутриполитический скандал года: появление в открытом доступе секретной справки Департамента государственной безопасности Литвы, в которой утверждалось о готовящихся в преддверии Вильнюсского саммита провокациях и информационных диверсиях против президента Грибаускайте со стороны российских спецслужб.

 В числе прочих в подрывной деятельности против литовского государства был обвинен аналитический портал RuBaltic.Ru.

Разглашение секретных разведданных (уголовное преступление в соответствии с законодательством о государственной тайне) вызвало в стране настоящую «охоту на ведьм» в духе сенатора Маккарти.

В частности, службой спецрасследований были проведены обыски в офисе информационного агентства BNS и в квартирах журналистов, литовские ученые предостерегались от контактов с российскими коллегами, а Департамент госбезопасности Литвы подготовил своеобразную памятку «Как узнать агента» для каждого литовца.

Советы литовских спецслужб, размещенные в СМИ, призывают остерегаться, даже «если иностранцы активно интересуются не секретной, но актуальной в политическом, экономическом или военном смысле информацией».

Источник: Аналитический портал RuBaltic.Ru http://www.rubaltic.ru/article/ekonomika-i-biznes/kak-eto-bylo-litva-v-2013-godu30122013/#t20c



 Ryšium su tuo, Visuomenės informavimo įstatymo   visuomenės informavimo priemonėms nustatytais terminais, prašome pateikti sekančią informaciją:

Ø  Ar informacija „.....а Департамент госбезопасности Литвы подготовил своеобразную памятку «Как узнать агента» для каждого литовца“ atitinka tikrovę.
Ø  Jeigu taip, prašome šios atmintinės kopijos.
Ø  Ar informacija, kad žiniasklaidos priemonėse  buvo patalpinta informacija saugotis  „если иностранцы aктивно интересуются не секретной, но актуальной в политическом, экономическом или военном смысле информацией» atitinka tikrovę.
Ø  Jeigu taip, tai kokiose žiniasklaidos priemonėse.

 Buitinių vartotojų sąjungos  prezidentas                   Antanas Miškinis  



 ******************************************************************







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą