2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Jeigu policija nori įspūdingų rezultatų ....



Šiandien, rugsėjo 2 d., Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnai organizavo rytinį reidą kelyje Vilnius - Kaunas, Savanorių prospekte. 

Apie numatomą policijos priemonę nebuvo iš anksto pranešta, tad vairuotojai, iš ryto važiavę į Vilnių, buvo gerokai nustebinti.

Specialiosios  paskirties skyriaus pareigūnai nedidelę kelio atkarpą pažymėjo laikinaisiais kelio ženklais, stabdė ir tikrino beveik kiekvieną transporto priemonę. 


Masinio patikrinimo kelyje Vilnius - Kaunas metu nuo 7.00 val. iki 9.30 val. buvo sustabdyta apie 350 transporto priemonių. 

Sulaikyti du neblaivūs vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis.
 Teismas spręs šių vairuotojų likimą, jiems gresia 1000-1500 litų (289 - 434 eurų) piniginės baudos su teisės vairuoti atėmimu nuo 12 iki 18 mėnesių. 
Dviem vairuotojams pasisekė - jų girtumas, 0,38 ir 0,07  promilės, neviršijo leistinos normos. 
Sustabdyti net 5 vairuotojai, kurie automobilius vairavo, neturėdami tam teisės, o vienas vairuotojas vairavo automobilį nepaisydamas, kad ši teisė jam atimta.
 Šiems vairuotojams gresia 1000 - 2500 litų (289 - 724 eurų) baudos, arba administracinis areštas.  
Net 10 vairuotojų vairavo automobilius, kuriems nebuvo laiku atlikta valstybinė techninė apžiūra, o dar 10 vairuotojų atžvilgiu buvo priimti administraciniai sprendimai anuliuoti techninės apžiūros taloną dėl automobilio neatitikimo techniniams reikalavimams. 
Dar keturi vairuotojai važiavo neapsidraudę transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. 
Dviejų krovininių automobilių vairuotojai tikėjosi šią mokamą kelio atkarpą įveikti nesumokėjus nustatyto mokesčio, o vieno krovininio automobilio vairuotojas vairavo sunkiasvorę transporto priemonę, nepaisydamas privalomojo vairavimo ir poilsio režimo.

Per tirs su puse valandas Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai per rytinį reidą kelyje Vilnius - Kaunas, Savanorių prospekte nustatė apie 40 įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Patikrinus šį kelio ruožą, pareigūnai išvyko į kitą, iš anksto nepranešamą vietą, kur ir toliau tęsiamas vairuotojų patikrinimas.

Primename, šiandien šalies keliuose vyksta kelios prevencinės priemonės: atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo  kontrolė, transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai, pavojingo ir chuliganiško vairavimo bei leistino važiavimo greičio kontrolė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atsiprašo vairuotojų, kurie šį rytą patyrė nepatogumų pakeliui į darbą, tačiau atkreipiame visų eismo dalyvių dėmesį, kad prevencinės priemonės yra organizuojamos siekiant užkardyti pavojingiausius pažeidimus ir gerinti eismo saugumą.

--------------------------------------------------------------------------- 

Rengti policijos reidus yra efektyviau nei juos iš anksto paskelbus ir tikėkimės, kad bent taip bus ir toliau.

Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika, akivaizdu ir nepaneigiama, kad tai tikrai  ne išeitis.

Autotransporto vairuotojai  turi "jausti",  kad jų kiekvienas KET pažeidimas labai tikėtinai bus užfiksuotas.

Jeigu iš 350 transporto priemonių 40 pažeidė KET tai išeina ,kad kone kas dešimtas.

Tai daug ar mažai ???

Vilniuje pavyzdžiui nustatytą greitį faktiškai pažeidžia tikrai kokie devyni iš dešimties vairuotojų ....ne kartų per dieną

O kiek vairuotojų iš viso pastoviai nesilaiko manevravimo taisyklių. ..............

Kiek automobilių važinėja dūmindami, kaip Stivensono laikų garvežiai .....

Jeigu policija nori  įspūdingų rezultatų, tai siūlome dienos metu pabudėti Vilniuje ties sankryža, kuri randasi Ažuolyno gatvėje  šalia Ritualinių paslaugų namų "Nutrūkusi styga", kur  tikrai iš 350 vairuotojų didesnė pusė pažeis KET.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą