2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Kaip gi atsilygina Maskva Lietuvai už jos paslaugas persekiojant čečėnus ir E. Kusaitę ???



Nors ir Lietuvos apeliacinis teismas išteisino E. Kusaitę, kaltinamą teroro akto rengimu Rusijos strateginiame objekte, prokurorai nenurimo ir pateikė kasacinį skundą Lietuvos aukščiausiam teismui.

Byla bus nagrinėjama šį rudenį.

Į klausimą :

Atsako Seimo narys Naglis Puteikis:

– Teisingumas būtų, jeigu būtų iškeltos baudžiamosios bylos ir būtų teisingai nuteisti tie saugumiečiai ir prokurorai, kurie dirbo Rusijai.

Juk byla prasidėjo nuo to, kad mama kreipėsi į valstybės pareigūnus, prašydama pagalbos, kad dukra nebūtų įviliota į paauglių karinius žaidimus.

O valstybės pareigūnai, užuot padėję mamai ir nepilnametei mergaitei, skyrė milijonus operatyvinių lėšų tam, kad ji būtų provokuojama, pranešė Rusijos spec. tarnyboms ir kartu su jomis, kaip šiandien konstatavo teismas, užsiėmė visiškai neteisėta provokacija ir panardino visą šeimą į nešvarų žaidimą, kuris buvo naudingas tik Rusijos spec. tarnyboms.

Kitaip tariant, Generalinė prokuratūra ir Valstybės saugumo departamentas yra tapę Rusijos spec. tarnybų filialais.

Ir visus tuos provokacinius veiksmus prieš paauglę atliko už mokesčių mokėtojų pinigus, tam buvo išleisti milijonai litų.

O viso to priešakyje – sadistas prokuroras Justas Laucius.

Kuris matė, kaip jam į kabinetą atvedė be batų, šlapiomis iki kelių kojinėmis, per balą kalėjimo kieme tyčia pervestą E. Kusaitę.

 Jis tai matė.

Šitoje byloje buvo atliekami ir kankinimai, buvo pažeidinėjamos tarptautines žmogaus teises reglamentuojančios konvencijos.

Tai buvo daroma Rusijos naudai, ir tai atliko Lietuvos pareigūnai, kuriuos Lietuvos aukščiausieji                                                                                                                                                               pareigūnai apdovanoja ir giria, o prokuroras J. Laucius aukštosiose teisės mokyklose studentams yra teikiamas kaip pavyzdys.

Sadistai, dirbantys Rusijai, yra apdovanojami…

Teisingumas triumfuotų tik tuo atveju, jeigu aukščiausi šalies vadovai, ir ypač prezidentė, nes ji skiria generalinį prokurorą ir VSD vadovą, pareikalautų dabartinių vadovų atsistatydinimo ir kad būtų iškeltos baudžiamosios bylos visiems tiems, kurie paminėti šiandieniniame teismo sprendime.

Nes jame konstatuota, kad teisėsaugininkai, kurpę šitą bylą, pažeidinėjo įstatymus.
.

Vadovaujantis sveiko proto logika, nepatikėti tuo, ką rašo Seimo narys,   neišeina.
.
Iš viso, kaip gi galimavadovaujantis sveiko proto logikateisti už teroro akto rengimą Rusijos teritorijoje, jeigu Baudžiamajame kodekse tokio straipsnio nėra ..
.
Tačiau, vadovaujantis sveiko proto logika E. Kusaitės persekiojimas ir bendradarbiavimas su Rusijos KGB-FSB neabejotinai buvo derintas su tuometiniu Prezidentu V. Adamkumi, kaip kad ir V.Uspaskich teisinis persekiojimas ...
.
.
Vadovaujantis sveiko proto logika, tai pasako, ko neišdrįso parašyti Seimo narys ....
.
O ko gi norėti iš Valstybės saugumo departamento, jeigu jam kurį laiką vadovavo KGB rezervistas ......
.
.
Įdomiausia tai, kaip gi atsilygina Maskva Lietuvai už jos paslaugas persekiojant čečėnus ir E. Kusaitę ???
.
O gi prašo išduoti jai tris Lietuvos piliečius, atsisakiusius tarnauti sovietinėje kariuomenėje .......
.
Sovietinėje kariuomenėje ....... ?????!!!!!
.
Ir ką gi tokiu atveju turi daryti Prezidentūra, prokuratūra ??
.
O gi atsiimti kasacinį skundą Aukščiausiam teismui.
.
Ir jeigu tas nebus padaryta, tai  kas paneigs, kad, Prezidentūra, prokuratūra yra Rusijos įtakojamos .....
.
.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą