2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Seimo nario D. Kreivio klausimas - Kainų komisijos pirmininkės (dar) D. Korsakaitės atsakymas



  




D. Kreivys: „Dujų kaina didėja dėl slepiamų užkulisinių susitarimų“

Iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos gauti duomenys rodo, kad importuojamų iš Rusijos dujų kaina pastaruoju metu pakilo dėl brangiai per „Dujotekaną“ tiekiamų dujų“, – sako Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės energetikos ministras Dainius Kreivys.

 Pasak jo, tai yra priežastis, kodėl dujos, o tuo pačiu ir šiluma nepinga, nepaisant pavasarį „Lietuvos dujų“ pasiekto susitarimo su „Gazprom“ dėl dujų kainos sumažinimo penktadaliu.

„Buitiniai dujų vartotojai sumažėjusia dujų kaina džiaugiasi jau nuo liepos, nes jiems dujas tiekia „Lietuvos dujos“, o šilumos vartotojai jokios naudos nepajus, nes užkulisiniai susitarimai lemia, kad šilumos tiekėjai privalo didelę dalį jiems reikalingų dujų brangiai pirkti iš „Dujotekanos“,

 – tvirtina Seimo narys.

Į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) D. Kreivys kreipėsi po to, kai prieš porą savaičių viešumoje pasirodė duomenys, jog nepaisant pasiektų susitarimų su „Gazprom“ į Lietuvą importuojamų dujų kaina šių metų rudenį pakilo iki metų pradžioje buvusio kainų lygio.

VKEKK atsakymą bei importuojamų dujų kainos kitimą šiais metais pridedame.



Kontaktams:
Seimo TS-LKD frakcijos narys
Šešėlinės Vyriausybės energetikos ministras
Dainius Kreivys
Tel. 8-5 2396605
Dainius.Kreivys@lrs.lt
























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą