2023 m. gruodžio 23 d., šeštadienis

Klausimėlis Vilniaus merui –Koks tokios dezinformacijos tikslas ???

 

^tai Vilniaus savivaldybė  savo straipsnyje     

Vilnius laimėjo tarptautinio arbitražo byloje prieš „Veolia“ ir „Vilniaus energiją“ – priteista daugiau nei 83 mln. eurų vertės turto ir lėšų

  teigia:

2002 m., A. Zuokui einant mero pareigas, Vilniaus miesto savivaldybė išnuomojo sostinės šilumos ūkį prancūzų bendrovės „Veolia“ dukterinei įmonei „Vilniaus energija“.

Tarptautinis tribunolas nustatė, jog nuomos sutartis buvo pasirašyta ne šilumos vartotojų naudai, neapibrėžė aiškių įpareigojimų mažinti šilumos kainas ir leido „Veolia“ ir „Vilniaus energijai“ grąžinti sostinės šilumos ūkį miestui blogesnės būklės nei išsinuomojo jį 2002 m.

 

O kitame savivaldybės straipsnyje teigiama:

 

Prieš daugiau nei dešimtmetį bendrovė, gavusi gyventojų daugumos pritarimą, senus ir neefektyvius šilumos punktus savo lėšomis pakeitė naujais.

 Tai gyventojams suteikė galimybę patiems reguliuoti šilumos intensyvumą ir sutaupyti, tačiau tokiu būdu šilumos punktai tapo bendrovės nuosavybe.

 

Taigi viename straipsnyje teigiama, kad prancūzų investitorius  grąžino  sostinės šilumos ūkį miestui blogesnės būklės nei išsinuomojo jį 2002.

O kitame straipsnyje teigiama, kad tas pats investitorius , senus ir neefektyvius  daugiabučių namų šilumos punktus savo lėšomis pakeitė naujais.

Kas  iš esmės   buvo  perėjimas nuo techniškai pasenusio, neefektyvaus   sovietinio relikto centralizuoto karšto vandens  tiekimo, prie jo ruošimo daugiabučių namų  automatizuotuose šilumos punktuose, o taip pat tuo pačiu prie nepriklausomo pastatų šildymo.

 

Štai mano daugiabučiame name šilumos punktas buvo  įrengtas 2005 metais..

Ir po to nedelsiant su šilumos tiekėju buvo sudaryta Karšto vandens  pirkimo – pardavimo sutartis.

Tačiau karšto vandens kainą pradėjau mokėti tik nuo 2015  metų sausio mėnesio todėl, kad taip nusprendė tuometinė Valstybinė kainų  ir energetikos reguliavimo komisija.

O vertinant tai, kad šilumos  ir karšto vandens kainas de fakto  nustatinėjo ne šilumos tekėtėjas o minėta Komisija, kaip ir  ji  tvirtino investicijas į šilumos ūkį, man visiškai  sumoje nesuprantamas tvirtinimas, kad sostinės šilumos ūkis miestui  buvo gražintas blogesnės būklės nei išsinuomotas 2002 m.

Nes tai yra  akivaizdi netiesa.

Štai kad ir  straipsnis  http://www.technologijos.lt/n/pranesimai_spaudai/S-17113/straipsnis/Vilniaus-katiline--tarp-sekmingiausiu-biomases-projektu-ES

 

Vilniaus katilinė – tarp sėkmingiausių biomasės projektų ES

2011-01-28

Vilniuje veikiantis kogeneracinis katilas, kūrenamas biokuru, laikomas vienu sėkmingiausių alternatyvių energijos šaltinių taikymo projektų ES šalyse.

Tokį įvertinimą pateikė bendrovėje „Vilniaus energija“ apsilankęs Šiaurės Olandijos regionų pirmininkas ir Groningeno regiono komisaras M.J. Van den Berg, kurį lydėjo Olandijos regionų savivaldų ir kitų valstybinių įstaigų vadovų delegacijos.

 Delegacijos vizitas modernioje Vilniaus katilinėje įvyko Nyderlandų Karalystės ambasados Vilniuje ir Lietuvos biomasės energetikos asociacijos LITBIOMA iniciatyva.

 

Todėl ir   Vilniaus mero konservatoriaus   ]aprašau informacijos:

 kodėl skleidžiamas akivaizdus melas,

 koks tokios dezinformacijos tikslas.

 

 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą