2023 m. gruodžio 10 d., sekmadienis

Kad taip nėra Rusijoje ir Baltarusijoje, ar kas paneigs .....

 

Gyvenu daugiabučiame name Vilnius, Žirmūnų g. Nr. 104.

Taigi Registrų centro prašiau:

1.  Man priklausančios buto dalies nuosavybės pažymėjimą.

2.  Man priklausančios pastato bendro naudojimo objektų dalies nuosavybės pažymėjimą

 




Taip pat prašiau pateikti  daugiabučio namo  bendrasavininkų sąrašą

Deja  gavau tik man priklausančios buto dalies nuosavybės pažymėjimą.

 Atsisakymas nepateikti bendrasavininkų sąrašo motyvuotas sekančiai: 

Nekilnojamojo turto registro duomenys teikiami vadovaujantis Lietuvos Respublikos nekilnojamojo turto registro įstatymo 42 straipsniu, kurio 4 dalyje nustatyta, kad duomenys, identifikuojantys daiktinių teisių turėtojus ir kitus su daiktinių teisių suvaržymais, juridiniais faktais ir žymomis susijusius fizinius asmenis, teikiami vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, kurio 1 straipsnio 3 dalyje nurodyta, kad šis įstatymas taikomas kartu su 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES)

2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).

Nekilnojamojo turto registro nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. balandžio 23 d. nutarimu Nr. 379 „Dėl Nekilnojamojo turto registro nuostatų patvirtinimo“, (toliau – Nuostatai) 144 punkte nustatyta, kad „Prašymuose pateikti Registro duomenis turi būti nurodytas apibrėžtas Registro duomenų naudojimo tikslas, gavimo teisinis pagrindas ir prašomų pateikti  duomenų apimtis.

Kai Registro duomenis prašoma pateikti siekiant duomenų gavėjo teisėto  intereso, prašyme turi būti pagrįsta, kodėl duomenų gavėjo teisėtas interesas yra viršesnis už  duomenų subjekto, kurio asmens duomenys yra Registre, teises ir laisves”. 

Prašyme nurodant Nekilnojamojo turto registro duomenų naudojimo tikslą turi būti nurodytas trumpas konkrečių  faktinių aplinkybių, kuriomis grindžiamas duomenų ir dokumentų gavimo tikslas, aprašymas, prašomų pateikti duomenų apimtis ir kaip prašomi duomenys susiję su siekiamu tikslu.

Vadovaujantis Nuostatų 138 punktu, fiziniai ar juridiniai asmenys, kurie neatlieka įstatymų ar kitų  teisės aktų nustatytų funkcijų, turi teisę gauti duomenis apie daiktinių teisių turėtojus, tik jei yra faktinių aplinkybių, kuriomis grindžiamas duomenų ir dokumentų gavimo tikslas, aprašymas, prašomų pateikti duomenų apimtis ir kaip prašomi duomenys susiję su siekiamu tikslu.

Vadovaujantis Nuostatų 138 punktu, fiziniai ar juridiniai asmenys, kurie neatlieka įstatymų ar kitų teisės aktų nustatytų funkcijų, turi teisę gauti duomenis apie daiktinių teisių turėtojus, tik jei yra nors viena iš Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalyje nurodytų asmens duomenų tvarkymo teisėtumo sąlygų, kuria pareiškėjas pagrindžia savo prašymą

.

 Taigi taip jau išeina, kad  Europos Sąjungos Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR)  draudžia  bendraturčiams  gauti jų bendraturčių sąrašus .........  

O   man priklausančios pastato bendro naudojimo objektų dalies nuosavybės pažymėjimo nepateikimas niekuo nemotyvuotas ....

  Ir tai vyksta Nausėdos Gerovės valstybėje.

Todėl balsuosiu už tą kandidatą į prezidentus, kuris pažadės  rūpintis eilinio žmogaus interesais.

Kol kas tai padarė tik vienas pretendentas, kuris už tai jau susilaukė nuvalkioto konservatnikų šoumeno patyčių.

Reikia suprasti, kad labai jau pavojingas jis konservatorių kandidatei, kuri nemokamai gyvena  Turniškių rūmelyje.

 O aš paprašysiu kandidatus į prezidentus pagalbos, nes šių dokumentų nepateikimas yra viešojo intereso nepaisymas.

 ----------------------- 

P.S. Ir man vis tik kyla noras   sužinoti- ar taip yra ir Vakarų valstybėse.

Kad taip nėra Rusijoje ir Baltarusijoje,  ar kas paneigs.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą