2023 m. gruodžio 22 d., penktadienis

Balta pirštinaitė dažnai slepia purviną ranką.

  


  TUVOS APELIACINIS TEISMAS

 LIETUVOS RESPUBLIKOS VARDU

2023 m. lapkričio 22 d.

Nuteisė visą grupę asmenų, tame tarpe du Seimo narius, už korupcinę veiklą stambiu mastu.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis baudžiamojoje byloje Nr. 1A-40-307/2023 įsigaliojo jo priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius nuo paskelbimo dienos kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

 Tokiais atvejais LR Konstitucija nustato:

 

Teisingumą Lietuvos Respublikoje vykdo tik teismai.

Teismas priima sprendimus Lietuvos Respublikos vardu.

Asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

………………., Seimo narius, šiurkščiai pažeidusius Konstituciją arba sulaužiusius priesaiką, taip pat paaiškėjus, jog padarytas nusikaltimas, Seimas 3/5 visų narių balsų dauguma gali pašalinti iš užimamų pareigų ar panaikinti Seimo nario mandatą. Tai atliekama apkaltos proceso tvarka, kurią nustato Seimo statutas

 

Seimo nario įgaliojimai nutrūksta, kai:
1)  
5) Seimas panaikina jo mandatą apkaltos proceso tvarka.

 

 

Tačiau Seimas V.  Gapšio  mandato  nepanaikino.

Kodėl, vadovaujantis sveiko proto logika, turėtų būti aišku ir be komentarų, nes dar lotynai pastebėjo -  Balta pirštinaitė dažnai slepia purviną ranką.

 

Tuo pasipiktinusi teisingumo ministrė neištvėrė - „Seimas nusivalė kojas į paskirtą teismo baudžiamojo poveikio priemonę“

 

Ir ją galima suprasti, nes   iš vienos pusės teismas Lietuvos respublikos vardu vykdydamas teisingumą nusprendė, kad V. Gapšys yra kaltas ir pasiuntė jį į atlikti laisvės atėmimo bausmę.

Iš kitos pusė Seimas de fakto nesutiko su šio teismo šiuo sprendimu- t. y de fakto . pareiškė nepasitikėjimą šios bylos teisėjais.

O tokią teisę jam su teikė konstitucija.

Taigi iš čia ir klausimas- Kas Lietuvoje vykdo teisingumą ir ką  daryti su tais teisėjais.

Ir dar viena esminė aplinkybė- šis teismo sprendimas   per tris mėnesius nuo paskelbimo dienos kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui ir jau apskųstas.

Taigi , kaip bebūtų nubalsavęs Seimas – poveikis Aukščiausiam teismui akivaizdus.

Betgi viskas pagal LR Konstituciją.

Kad LR Konstitucijos kūrime dalyvavo KGB agentai, yra nepaneigiama, kaip ir tai kad Lietuvos persitvarkymo  Sąjūdžio grupę suformavo ta pati KGB,

Tiktai galima diskutuoti ar tai jos nuopelnas ši situacija, ar tai Konstitucijos kūrėjų aplaidumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą