2014 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Ir tai jau ne „vandens pylimas ant Putino malūno“, o to malūno sukimas savo pačių rankomis ....



 

http://www.kurier.lt/ straipsnyje    Грибаускайте не желает общаться с Путиным rašo, kad Prezidentė yra pareiškusi, kad pakol Rusija  nepakeis savo nusistatymo, tol ji su ja nekalbės.


Pažymėtina, kad Prezidentė Rusijos prezidentą yra sulyginusi su Hitleriu, o Rusiją pavadinusi teroristine valstybe.

Pažymėtina, kad vadovaujantis sveiko proto logika, šalies vadovas gali taip kalbėti gretimos valstybės atžvilgiu kada vyksta agresija ir jokios vilties susitarti nėra.

Kaip matome, agresijos nėra ir, vadovaujantis sveiko proto logika, toks provokuojantis prezidentės elgesys kaip tik ir gali ją iššaukti.

Bet agresijos kol kas nėra, o Rusija tokį Prezidentės elgesį vertina labai delikačiai ir santūriai.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Vasilijus Nebenzia pareiškė, kad Rusija Mūsų Prezidentės pareiškimus įvertins santykiuose su mūsų šalimi.

Rusijos Užsienio reikalų ministerija mano, kad  Mūsų Prezidentė  naudoja diplomatinei leksikai  nepriimtinus žodžius ir ji turi suprasti,  kad tokie pareiškimai atsilieps dviejų šalių santykiams.

Vadovaujantis sveiko proto logika argi kitaip ir gali būti, kada parlamentinės  respublikos prezidentė taip elgiasi, o Seimas, kuris yra aukščiausia šalies valdžia,  nesiima jokių priemonių ją paprotinti.

Vadovaujantis sveiko proto logika ir šalies interesais tai turėtų padaryti Seimo pirmininkė, opozicijos lyderis, jeigu Seimo pirmininkė nevykdo savo pareigų.

Deja nei vieno, nei kito nėra.

Nėra ir veiksmingo tokio Prezidentės elgesio įvertinimo iš Rusijos pusės.

Suvaržymai vežėjams tai palyginti ne tiek jau daug, kaip kad  pavyzdžiui Kristijono Donelaičio bažnyčios perdavimas pravoslavų bažnyčiai, apie ką prieš kiek tai laiko sklido kalbos.

Akivaizdu ir nepaneigiama ir tai anokia čia paslaptis:

1.Lietuvos    Prezidentė prisiekusi Tautai būti ištikima Lietuvos Respublikai ir Konstitucijai, sąžiningai eiti savo pareigas ir būti visiems lygiai teisinga, to nevykdo.

2.Seimas yra neįgalus paprotinti Prezidentę
.


Anokia čia paslaptis, ir tai, kad toks Prezidentės ir Seimo elgesys nuteikia rusakalbius šalies gyventojus ne tik prieš šalies valdžią, bet ir prieš Lietuvos Valstybę, 
mobilizuoja „penktąją koloną“, nuteikia Rusijos liaudį prieš Lietuvą.

Kad tai yra naudinga   Rusijos valdžiai,  akivaizdu ir nepaneigiama.

Kad to nesuvokia dauguma šalies visuomenės tai yra ne kas kitas, kaip marksistinės etikos profesoriaus ir Ko nuo pat nepriklausomybės pradžios nuosekliai vykdyto „smegenų numelioravimo“  politikos pasekmė.

Sovietmetį lygindavome su Lietuvos prieškariu ir atsidusę sakydavom „taip buvo prie Smetonos“.

Dabar gi valdžia stengiasi,   kad kuo dažniau žvilgčiotume atgal į sovietmetį, nes kai kas tada tikrai buvo geriau ( visų pirma visuomenės saugumas).

Ir tai jau ne „vandens pylimas ant Putino malūno“, o to malūno sukimas savo pačių rankomis ....




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą