2017 m. balandžio 14 d., penktadienis

STT siūloma pasidalinti "geraja savo patirtimi",



STT pranešė:

Panevėžyje diskutuota apie korupcijos prevenciją savivaldybių įmonėse

2017 04 11
Šiandien Panevėžyje vyko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) surengtas metodinės pagalbos seminaras „Korupcijos pasireiškimo tikimybės nustatymas“, kuriame dalyvavo Panevėžio, Biržų, Kupiškio, Pasvalio, Rokiškio savivaldybių įmonių ir kontroliuojamų bendrovių atstovai.
Seminaras buvo organizuotas vadovaujantis Korupcijos prevencijos įstatymo pakeitimais, įsigaliojusiais šių metų pradžioje. Valstybės ir savivaldybių įmonės, įgyvendindamos šio įstatymo nuostatas ir joms keliamus aukštesnius skaidrumo bei viešumo kriterijus, privalės vykdyti korupcijos prevencijos priemonę – nustatyti savo veiklos sritis, kuriose egzistuoja korupcijos pasireiškimo tikimybė.
Seminaro metu buvo aptariamos rizikingos korupciniu požiūriu savivaldybių įmonių veiklos sritys, analizuojama, kaip kurti antikorupcinę aplinką įmonėse, pasidalinama gerąja patirtimi, įmonėms siekiant skaidrumo, sąžiningumo ir viešumo.
„Skaidri, sąžininga, atvira veikla yra viena iš svarbiausių nepriekaištingos verslo reputacijos elementų. Tiek sociologiniai, tiek moksliniai tyrimai rodo, kad bendrovės, kurios savo veikloje įgyvendina korupcijos prevencijos priemones, ilgalaikėje perspektyvoje įgyja didesnį konkurencinį pranašumą prieš kitus rinkos dalyvius, apsaugo ir netgi pagerina savo reputaciją, sugeba pritraukti daugiau investicijų bei užmegzti ilgalaikius ryšius su patikimais verslo partneriais“, –
 seminaro metu akcentavo STT Korupcijos prevencijos valdybos pareigūnas Arūnas Staknys.
Korupcijos prevencija yra viena iš pagrindinių STT veiklos sričių.
Tokio pobūdžio seminarus STT pareigūnai artimiausiu metu planuoja surengti Utenoje, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.
---------------------------------

Taigi  seminaro metu buvo aptariamos rizikingos korupciniu požiūriu savivaldybių įmonių veiklos sritys, analizuojama, kaip kurti antikorupcinę aplinką įmonėse, pasidalinama gerąja patirtimi, įmonėms siekiant skaidrumo, sąžiningumo ir viešumo.

     Betgi nuotraukoje antras iš dešinės yra Panevėžio miesto šilumos tiekėjo atstovas, kuris tikrai žino, kur jo vadovaujama įmonė atvira  šildymo sistema tiekia centralizuotai paruoštą karštą vandenį,   kur karštas vanduo ruošiamas daugiabučiuose namuose įrengtuose šilumos punktuose.

   Nors jis tai ir  žino, tačiau įmonė abiem  atvejais atvejais taiko centralizuotai paruošto karšto vandens kainą kaip centralizuotai paruošto karšto vandens tiekėjas.

    Betgi argi tai ne korupcija - taikyti nesuteiktos paslaugos kainą ???

   STT nuomone tai ne korupcija, nes kelintą kartą ji mūsų pateiktą informaciją ignoruoja.

   Betgi tikrai tarpe STT darbuotojų yra ne vienas, kuris gyvena daugiabučiame name ir moka už nesuteiktą paslaugą .....

   Kodėl moka ?? Ar ne todėl, kad jiems tai yra naudinga ......
  O kadangi STT, kaip valdžios institucija,  ignoruoja pranešimus, ir ne tiktai pranešimus, bet ir dokumentų kopijas, patvirtinančias korupciją, tai, vadovaujantis sveiko proto logika kas iš to  seka ......???


O jeigu Panevėžyje seminare kovoti su korupcija mokė STT darbuotojas, pats mokantis tą korupcinį mokestį, tai vadovaujantis sveiko proto logika, kas iš to seka ???


Toliau kaip kovoti su korupcija STT mokys Utenoje, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Todėl patarimas STT - seminarams, kaip kovoti su korupcija,   vadovauti būtinai pavesti tiems STT darbuotojams, kurie moka korupcinį neteikiamos paslaugos mokestį, kad jie pasidalintų "gerąja savo patirtimi " .....




v

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą