2023 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Lietuvoje nepriklausomi elektros energijos tiekėjai yra tikrai nepriklausomi ...

 

2022 metų birželio 6 dieną nepriklausomiems elektros energijos  tiekėjams  nusiunčiau laišką, kuriame   Civilinio kodekso nustatyta tvarka prašiau elektroniniu būdu (antanas1940@gmail.com) atsiųsti savo Elektros energijos pirkimo – pardavimo sutarties elektroninę kopiją susipažinimui.

 Ta2iau jau  praėjo metai ir  du mėnesiai, o sutarčių projektų taip ir nesulaukiau.

 Tiesa buvo pasiūlymų telefonu sudaryti sutartis  internetu,  kas manęs visiškai netenkino, nes internetu sudaromos sutartys   savo turiniu neatitinka esminių Civilinio kodekso reikalavimų.

 Tuo tarpu Elektros energetikos įstatymas  nustato:

46 straipsnis. Nepriklausomas elektros energijos tiekimas

 Vartotojo prašymu nepriklausomas tiekėjas ne vėliau kaip per 10 dienų nuo vartotojo prašymo pateikimo dienos privalo parengti ir pateikti elektros energijos pirkimo–pardavimo sutarties projektą.

 Šios sutartys sudaromos raštu ar ........

 

Taigi dar kartą paprašiau elektros energijos tiekėjus  ne vėliau, kaip per 10 dienų nuo  mano  prašymo pateikimo dienos    parengti ir pateikti elektros energijos pirkimo–pardavimo sutarties   projektą elektroniniu adresu  antanas1940@ gmail.com .                                

 Ir pridėjau, kad t geranoriškai tikiuosi, kad šį kartą Įstatymų reikalavimai bus vykdomi.

 

O Valstybinę energetikos reguliavimo tarybą paprašiau atitinkamai pagal savo kompetenciją paprotinti elektros tiekėjus, kad man nereikėtų juos skųsti Tarybai dėl sutarčių projektų negavimo.  

  Taigi kantriai lauksiu sutarčių projektų.

Tiktai ar vėl nebus  taip, kaip rusai sako – Жди у моря погоды  .......

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą