2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

Energetikos viceministro veiksmai (neveikimas) dangsto "Valstybinį reketą" .........


 

1. Specialiųjų tyrimų tarnyba,                     
2. Energetikos ministras  Žygimantas  Vaičiūnas,
3. Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovė Lina Antanavičienė,
4. Premjeras  S. Skvernelis

elektroniniu būdu gavo Buitinių vartotojų sąjungos pateiktą informaciją, įrodančią kad energetikos viceministro V. Macevičiaus veiksmai (neveikimas) dangsto „Valstybinį reketą“, kad pastarasis meluoja Vyriausybės kanceliarijai.

  Viceministras V. Macevičius vadovauja Šilumos tarybai, kurios kompetencija yra svarstyti  šilumos ir karšto vandens kainodaros klausimus, šilumos ūkį reglamentuojančių teisės aktų stebėsenos rezultatus.

 Deja yra, kaip yra – Šilumos taryba dėl viceministro V. Macevičiaus kaltės  iš esmės  visiškai nieko neveikia.

  Tuo tarpu,  jeigu Šilumos taryba svarstytų šilumos ir karšto vandens kainodaros klausimus, šilumos ūkį reglamentuojančių teisės aktų stebėsenos rezultatus,  o Energetikos ministerija vykdytų Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklių stebėseną, „Valstybinis reketas“ nebevyktų.

  Deja yra, kaip yra – viceministro veiksmai (neveikimas) iš esmės dangsto „Valstybinį reketą“.

  Kodėl jis taip elgiasi, ar čia kur nors slypi asmeninis jo interesas, ar yra kitos  tokio elgesio priežastys,  ir turi išaiškinti Specialiųjų tyrimų tarnyba.

   O energetikos ministras, jeigu jis šią informaciją paliks iš esmės nenagrinėtą, atitinkamai nepaprotins   savo asmeninio (politinio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo, o pastarasis nedelsiant nepradės veikti pagal savo kompetenciją, – tuo pačiu  ir pats ministras iš esmės  prisidės prie „Valstybinio reketo“ dangstymo.


.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą