2016 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Rytų fronte nieko naujo .....


R. Masiulis:Dabartinis laikas energetikoje - išskirtinis“  - praneša Energetikos   ministerija


Kas taip, tai taip.

Otkatų tikslu (kas paneigs A. Skardžiaus pateiktą informaciją) šalies valdžia už valstybės pinigus pasistačiusi  šalies poreikius žymiai viršijantį SGD terminalą, po to jo išlaikymo išlaidas perkėlusi ant vartotojų pečių, dabar visai teisingai  teigia, kad dabartinis laikas ES šalies energetikoje  tikrai išskirtinis.

Tai patvirtina ir tas faktas, kad Gazpromo dujos su nuolaida (skirtas šalies vartotojams)  buvo pardavinėjamos Estijai.

Tą patį sako ir tas faktas, kad tiek energetikos ministro pavaldiniai, tiek prezidentės suformuota Kainų komisijos vadovybė „nežino“, kad Klaipėdos miesto vartotojai už kaloringesnes SGD terminalo dujas moka Gazpromo dujų su nuolaida kainą ....

Tą patį patvirtina ir valdžios vykdomas prancūzų firmos „Veolia“ persekiojimas Rusijoje taikomais metodais ....

Kaip ir VIAP nuėmimas kogeneracinėms elektrinėms.

Situaciją vainikuoja tai, kad nuo 2012 metų šalies energetika „vystoma“ be Vyriausybės patvirtinto Energetikos strategijos įgyvendinimo plano.

Pati Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategija patvirtinta dar 2012 metais, tačiau joje rašoma:
Visagino branduolinės (atominės) elektrinės (toliau – VAE) statyba yra pagrindinis strateginis konkurencingos vietinės elektros gamybos plėtros projektas iki 2020 metų
VAE ne tik užtikrins Lietuvos elektros energijos poreikių patenkinimą bei energetinį saugumą ir nepriklausomybę, bet ir garantuos stabilias, vartotojui palankias energijos kainas.
 Nauja atominė elektrinė Lietuvoje gerokai sumažins šalies energetinę priklausomybę ir padidins saugumą bei bus svarbi elektros energijos tiekėja visam regionui.
Ji taip pat turės teigiamą poveikį Lietuvos ekonomikai, pritraukdama investicijas į Lietuvą, kurdama darbo vietas ir užsakymus Lietuvos verslui.
...........................................................

Kadangi tai, kas aukščiau išdėstyta, yra nepaneigiami faktai, tai tokia informacija turėtų sudominti bent jau tas dvi, Valstybės saugumo departamento pažymoje, kurią nutekino prezidentūra, paminėtas Rusijos žiniasklaidos priemones, stebinčias įvykius šalyje, ir juos  komentuojančias.

               



Turėtų, jeigu vadovautis primityvia logika.

Betgi to nėra, tokios informacijos Rusijos žiniasklaidos priemonėms, kurios viešina D. Grybauskaitės „kompromatą“, tokios  informacijos nereikia.

 Kodėl ?

Ir kas paneigs, kad todėl, nes, vadovaujantis sveiko proto logika, situacija šalyje   pilnai atitinka Rusijos valdžios interesus.

Ir argi ne taip vyko Ukrainoje Janukovičiaus valdymo metais ??

Argi Rusijos valdžia nežinojo kokia korupcija tenai klesti, ir kuo tai gali baigtis ?

Žinojo, labai gerai žinojo, ir dar vienas astrologas 2009 metais pranašavo, kad 2014 metais Ukraina bus padalinta į tris dalis.

Plius dar du Janukovičiaus gynybos ministrai buvo Rusijos piliečiai ir taip „sutvarkė“ Ukrainos armiją, kad, kai Rusija užėmė Krymą, inspiravo Donbase neramumus, iš jos išėjo, kaip sakoma,PŠIK ...“.

O dėl maidano Rusija apkaltino JAV ....

Tokiu būdu,  vokiečių rašytojo Remarko žodžiais tariant – „Rytų fronte nieko naujo...“

O ką apie tai mano Valstybės saugumo departamentas paklausti neverta, nes atsakymas iš anksto žinomas – politika saugumiečių nedomina .....




.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą