2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Vilniaus apygardos prokuratūra niekaip nesusiruošia ginti viešąjį šilumos vartotojų interesą .....





   Kadangi Vilniaus apygardos prokuratūra nereagavo į informaciją apie valstybinį „reketą“ (reikalavimas mokėti už neteikiamą paslaugą – centralizuotai paruošto  karšto vandens tiekimą), kurį vykdo:

  1. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija,
  2. Savivaldybės,
  3. Šilumos tiekėjai,

 todėl prokuratūra paprašyta ginti viešąjį vartotojų interesą, kaip tai nustato Prokuratūros įstatymas.

   Prokuratūra informuota, kad šis  „reketas“ vyksta  nuo 2010 metų vidurio, kad nuo tada  šilumos vartotojai yra priversti mokėti  nesuteiktos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens kainas.

 Prokuratūra informuota, kad taip suvaržomos jų laisvės – jie yra priversti  mokėti už paslaugą, kurios negauna, o jų patiriama materialinė žala  sumoje skaičiuojama milijonais eurų.

Prokuratūrai priminta, kad yra akivaizdu, jog reikalavimas mokėti  nesuteiktos paslaugos mokestį niekaip nesiderina tiek su sveiko proto logika, tiek su Civilinio kodekso 6.2281  straipsnio nuostata:

 6.2281 straipsnis. Vartojimo sutarties samprata ir kitos sąvokos
1. Vartojimo sutartimi verslininkas įsipareigoja perduoti vartotojui prekes nuosavybės teise arba suteikti paslaugas vartotojui, o vartotojas įsipareigoja priimti prekes ar paslaugas ir sumokėti jų kainą.


Priminta, ir kad už nesuteiktas paslaugas gautos pajamos labai jau atsiduoda ir kriminalu, ir korupcija.



   Ryšium su tuo,  prokuratūra , Visuomenės informavimo įstatymo žiniasklaidos priemonėms nustatytais terminais, paprašyta  informacijos:

Ø  Ar prokuratūra šį kartą  iš esmės vertins pateiktą informaciją, ar vėl „atsirašys“.

Ø  Kadangi problemos suvokimui reikalingos ir atitinkamos techninės žinios, ir kita susiję su problema,  ar  prokuratūra pasikvies laiško autorių detaliam problemos išdėstymui ir atsakymui į pateiktus klausimus.



.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą