2015 m. liepos 24 d., penktadienis

Jeigu Prezidentei rūpi valstybės interesai, ji turi prisiminti tuometinio ūkio ministro D. Kreivio pasiūlymą ....




AB  „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL)  bankrotas atšaukiamas, įmonę gelbės „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė „Verslo žinios“, o Prezidentės nuomone nuo to JLJ nepradės veikti efektyviau.

Prezidentė  siūlo pagalvoti, kad tokį verslą galėtų daryti ne valstybė, kad gal jį reikia  atiduoti tam, kas moka tai daryti .......

Visiškai teisi Prezidentė – ne koks jau šeimininkas yra valstybė (iš esmės valdžia), tai jau senai aišku kaip 2x2.

Betgi yra kaip yra, verslo talentai palieka Lietuvą ir investuoja pvz. JAV .... ,

Kai kas bando dėl LJL padėties kaltinti ministrą.

Betgi akivaizdu, kad LJL kuravo ( „melžė“)  vienas iš viceministrų, ir galimas daiktas dargi ne socialdemokratų deleguotas.

Ir taip prie kiekvienos ministerijos telkiasi grupė („banda“) valstybės įmonių („karvių“) ......

Vertinant problemą sistemiškai ir kompleksiškai, reikia keisti valstybės įmonių („karvių“) valdymo („ganymo“ ir „melžimo“) sistemą.

Tai padaryti praeito  Seimo laikais pabandė ūkio ministras D. Kreivys –pasiūlė kad visos valstybės įmonės būtų valdomos centralizuotai, kad jos turi pildyti valstybės biudžetą.


Savaime suprantama, kad  toks partijoms itin pavojingas pasiūlymas sulaukė ir  atitinkamos reakcijos – prasidėjo D. Kreivio „medžioklė“, kurioje paskutinį šūvį paleido Prezidentūra .....

Nuo to laiko savižudžių ministrų nepasitaikė ....

Tokiu būdu, jeigu Prezidentei iš tikro rūpi valstybės interesai, ji turi prisiminti D. Kreivio pasiūlymą ir jį realizuoti.

Nes yra akivaizdu ir nepaneigiama, kad valstybės valdomos įmonės turi dirbti efektyviai, kad jos neturi atlikti partijų „melžiamų karvių“ rolės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą