2013 m. lapkričio 23 d., šeštadienis

Viskas teisinga, tiktai ar nuo to žmonėms šilčiau ???



 Nešildo, bet pinigų prašo  ....  „Vakarų eksprese“  skelbia  dienraščio žurnalistė  Edita Gudavičė.

Na ir kas gi daugiau, jeigu ne liaudies priešai – šilumos tiekėjai.

Betgi skaitant straipsnį aiškėja, kad šilumos tiekėjas Klaipėdos Žvejų gatvės Nr. 7  daugiabučio namo gyventojams išstatė sąskaitas pagal įvadinio skaitiklio parodymus.

Aiškėja, kad iš esmės ne jis kaltas, kad kai kurie butai šąla, o daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų administratorius, tinkamai nekontroliavęs atskiro šilumos punkto  šiam namui įrengimo darbus.

Aiškėja, kad šio daugiabučio namo gyventojai dėl nešylančių radiatorių kreipėsi  į redakciją, o ne į Valstybinę  energetikos inspekciją, ar Valstybinę  vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Aiškėja, kad žurnalistė neužklausė Valstybinės energetikos inspekcijos nuomonės, nuomonės  institucijos, kurios pareiga nagrinėti tokius šilumos vartotojų skundus.

Žurnalistų kodeksas sako, kad gerbdamas žmogaus teisę gauti teisingą informaciją, žurnalistas, viešosios informacijos rengėjas turi skelbti tikslias, teisingas žinias bei įvairias nuomones.

Šioje vietoje, kaip sakoma, nieko neprikiši, tačiau yra vienas, kaip sakoma, nedidelis klausimėlis, išeinantis už šio Kodekso ribų.

Viskas straipsnyje teisinga, tiktai ar nuo to šio daugiabučio namo žmonėms šilčiau ???

Kaip sakoma, vargu bau.....

O kaip gi,  mūsų nuomone, tokiu atveju  pasielgtų  ŽURNALISTAS ?

Mūsų nuomone,  jis būtinai užklaustų  Valstybinę energetikos inspekciją,  ar ji gali padėti šąlantiems žmonėms.

Tai ir  padarys Buitinių vartotojų sąjunga, vienkart ir nepriklausoma vartotojų teisių gynėja, ir žiniasklaidos priemonės valdytoja.

Laišką pasirašys Seimo   žurnalistu pripažintas, o  Lietuvos žurnalistų sąjungos –  NE    Buitinių vartotojų sąjungos prezidentas ....

Kodėl .....  NE .....   ????

 Atsakymas glūdi  Buitinių vartotojų sąjungos nuostatoje pateikti ne tik teisingą informaciją, bet ir padėti žmonėms, juos teisingai informuoti ir šviesti  .....

 Deja tokios nuostatos Žurnalistų etikos kodekse surasti nepavyko................

O aplamai, tai argi ji gali būti kišeninių žurnalistų etikos kodekse ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą