2023 m. liepos 5 d., trečiadienis

Kaip sužinoti, kaip pvz. „išstumiamas“ iš Lietuvos pasienio ruože miręs migrantas, arba migrantas, sunkiai sužalojęs pasienietį....

 

  2023-05-23    Valstybės sienos apsaugos  tarnybai         parašiau   laišką::

  DĖL VYRIAUSYBĖS SPRENDIMO NEĮLEISTI UŽSIENIEČIŲ Į LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJĄ VYKDYMO IR PAGALBOS POREIKIO ĮVERTINIMO TVARKOS:


Nes Valstybės sienos ir jos apsaugos įstatymas nustato:

.....  užsieniečiai, ketinantys kirsti ar kirtę valstybės sieną tam nenustatytose vietose arba tam nustatytose vietose, tačiau pažeidę valstybės sienos kirtimo tvarką, ir esantys pasienio ruože, į Lietuvos Respublikos teritoriją neįleidžiami.  

. Užsieniečių, kirtusių valstybės sieną tam nenustatytose vietose arba tam nustatytose vietose, tačiau pažeidusių valstybės sienos kirtimo tvarką, buvimas pasienio ruože nelaikomas buvimu Lietuvos Respublikos teritorijoje

Šioje dalyje nurodyto Vyriausybės sprendimo neįleisti užsieniečių į Lietuvos Respublikos teritoriją vykdymo ir pagalbos poreikio įvertinimo TVARKĄ nustato Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas.

 

 Ryšium su tuo prašau atsiųsti šios TVARKOS internetinę nuorodą.

Į tai gavau Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos vado pavaduotojo      Saulius Nekraševičius atsakymą:

Informuojame, kad VSAT Tvarkos aprašas nėra skelbtas Teisės aktų registre ir skirtas tarnybiniam naudojimui .

 

  ***************************** 

Štai taip ……

Ir iš čia klausimas – Ar šis VSAT Tvarkos aprašas yra slaptas ????

Ar kame yra kažkas amoralaus ir pan. ?

O mano  tikslas yra sužinoti, kaip gi  elgiamasi su  užsieniečiais valstybės sienos pažeidėjais, kurie  jau randasi Lietuvos teritorijoje, tačiau nelaikomi  esantys Lietuvos teritorijoje, ir nors jau  de fakto esantys Lietuvos  teritorijoje, į ją beįleidžiami .....

Kaip pavyzdžiui elgimąsi su valstybės sienos  pažeidėju , jeigu jis miršta  ??

Ar jo lavonas . Seimo NSG komiteto pirmininko  naudojama sąvoka, „išstumiamas“ iš Lietuvos teritorijos ....

Ar iš Lietuvos teritorijos  „ išstumiami“  ir  sienos pažeidėjai padarę sunkius  nusikaltimus – pvz.  sužaloję, ar nužudę pasienietį ir pan.

betgi toks :išstūmimas" per valstybės sieną  yra Baltarusijos sienos pažeidimas ... ...

Vienkart  BENDRŲJŲ REIKALAVIMŲ VALSTYBĖS IR SAVIVALDYBIŲ INSTITUCIJŲ IR ĮSTAIGŲ INTERNETO SVETAINĖMS IR MOBILIOSIOMS PROGRAMOMS APRAŠAS nustato: 

32.  Įstaigos savo interneto svetainėse skelbia įstaigos reguliavimo sričiai priskiriamus galiojančius teisės aktus su nuorodomis į teisės aktų aktualias redakcijas, esančias Lietuvos Respublikos Seimo ar kitose teisės aktų bazėse, arba galiojančias suvestines redakcijas, esančias Teisės aktų registre.

 

Be to VSAT interneto svetainėje skelbiami vieno  padalinio  darbuotojo vardas, pavardė, telefonas, elektroninis paštas.

Kai tuo tarpu reikalavimai nustato, kad būtų skelbiama:

16.3.  įstaigos darbuotojų sąrašas su kontaktine informacija (vardas ir pavardė, pareigos, telefono numeris, elektroninio pašto adresas ar jo sudarymo tvarka);

16.4.  kiekvieno darbuotojo atliekamos funkcijos ir specialieji reikalavimai jo pareigybei;

 

 Taigi išeina, kad Valstybės sienos apsaugos tarnyba yra tarsi kokia dalinė kunigaikštystė,  o ne tarnyba prie Vidaus Reikalų ministerijos.

Na o ką gi man daryti ???

Taigi p  atbandysiu kreiptis į VR ministrę su prašymu paprotinti VSAT vadą gerbti ir vykdyti LR teisės aktus.

 

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą