2023 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Pagaliau tapau Valstybinio reketo auka ...

 

 Po daugiau kaip pusės metų sugrįžus į Vilnių manęs laukė „maloni“ naujiena – tapau Valstybinio reketo auka.

Nuo vasaros vidurio,  kada daugiabučio namo  bendrojo naudojimo objektu tapo iš šilumos tiekėjo įsigytas šilumos punktas.

Kodėl Valstybinio reketo auka ???

Todėl, kad ir toliau šilumos tiekėjui moku už karštą vandenį, kuris jo neruošia, nes pastate nebeturi karšto vandens ruošimo įrenginio.

Todėl nedelsdamas parašiau šilumos tiekėjui laišką su prašymu:

  1. Nuo to momento, kada buvo parduotas šilumos punktas, nutraukti su manimi sudarytą karšto vandens pirkimo –pardavimo sutartį

. 2. Nedelsiant atsiųsti man naujos šilumos pirkimo – pardavimo sutarties , atitinkančios realias nuosavybės ir atsiiskaitomybės ribas, elektroninę kopiją susipažinimu

 

I tai gavau Vilniaus šilumos tinklai atsakymą:


 

Jūsų kreipimąsi gavome.

 Atsakysime kaip galėdami greičiau, bet ne vėliau nei per 20 d. d.

 

 

 

Dar  nusiunčiau laišką Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai, informuodamas apie mano situaciją – Valstybinį reketą,  ir vienkart prašydamas nurodyti koks  dabar šilumos paskirstymo metodas mano namui  turi būti taikomas, bei prašydamas pagal savo kompetenciją man padėti.

Taip pat nusiunčiau prašymą padėti ir Energetikos ministerijai.

----------------------------------

O nepriklausomo energetikos eksperto R. Zabarausko paskaičiavimu tas Valstybinis reketas  liečia apie pusę Vilniaus daugiabučių namų, ir šilumos vartotojams atsieina kelis milijonus eurų per metus.

Mano nuomone šie pinigai turėtų būti nedelsiant  pervesti į pagalbos Ukrainai fondu.

žinoma jeigu Vilniaus vicemeras konservatorius tūlas Benkunskas, kuruojantis miesto šilumos ūkį, bei be abejo  žinantis, kad savivaldybė teikia Valstybinei energetikos reguliavimo taryba   karšto vandens kainos dedamųjų suderinimo dokumentus ir (ar) pagrįstas pastabas, tam neprieštarautų.

 

Taipogi turiu garbės, kaip sakoma, pranešti, kad savo pašto dėžutėje radau Nacionalinio  susivienijimo  informaciją ryšium su savivaldybės rinkimais, už ką nuoširdus  AČIŪ.

  Kur mane labai sudomino Nacionalinio susivienijimo Ekonomikos ir energetikos komiteto pirmininko  Almanto Stankūno straipsniai:

Kokie sprendimai sumažintų elektros ir šilumos kainas ?

Išlaisvinkime Vilniaus šilumos ūkį.

 



Kuriuose tikiuosi  rasti informaciją apie šilumos vartotojų išlaisvinimą iš Valstybinio reketo.

 

 

.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą