2023 m. sausio 21 d., šeštadienis

Ką verta žinoti -Vakarų ir Rusijos interesai Ukrainos atžvilgiu sutampa

 

 DW pranešė:

JAV kariuomenės Jungtinio štabo viršininkų pirmininkas generolas Markas Milley abejojo, ar Ukrainos pajėgos šiemet sugebės išstumti Rusijos karius iš šalies.

 "Kariniu požiūriu vis dar manau, kad šiais metais bus labai sunku kariškai išstumti Rusijos pajėgas iš kiekvieno okupuotos Ukrainos colio. Tai nereiškia, kad taip negali atsitikti, bet tai bus labai, labai sunku",

 - sakė Milley.

Pasak jo, priklausomai nuo ginklų tiekimo ir karių mokymo, Ukrainos pajėgos gali vykdyti taktinę ar operatyvinę priešpriešą.

 Ką reikia suprasti, kad Ukrainai bus taip dozuojama pagalba ginkluote, kad ji tik sugebėtų atsilaikyti.

 

Dar DW rašo:

Vokietijos federalinė žvalgybos tarnyba (BND) uždaroje Bundestago saugumo politikos ekspertų ataskaitoje pranešė apie didelius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų patirtus nuostolius kovose dėl Bachmuto, rašo žurnalas "Der Spiegel", cituodamas šaltinius.

Pasak vokiečių žvalgybos, Ukrainos kariuomenė kasdien praranda triženklį karių skaičių kovose dėl miesto

.BND perspėjo, kad Rusijos įvykdytas Bachmuto užgrobimas turės rimtų pasekmių, nes tai leis Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms judėti toliau į Ukrainą.

 Ataskaitoje žvalgyba pažymėjo, kad Rusijos pajėgos veikia netoli Bachmuto "su negailestingu žiaurumu", "meta karius į priekį kaip patrankų pašaras", o "didelės aukos jų pačių gretose, atrodo, neturi įtakos kovos taktikai".

Aukos  kare yra savaime suprantamos, tuktai šiuo atveju Ukraina jas patiria dėl karinės pagalbos stokos.

Pažymėtina, kad jos kariams fronte  trūksta šiltos aprangos. Šalmų, šarvuotų liemenių, valgį verda kabančiuose  katiluose, kaip kazokų laikais.

 

Ir jeigu jau Vakarai nenori juos  net tuo  aprūpinti, tai ar bereikia geresnio įrodymo, kad jie laukia kol Ukrainą rusai sugriaus taip, kad ukrainiečiai pavargs nuo tokio karo.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą