2020 m. kovo 25 d., trečiadienis

O Lietuvoje valdia dar tik dar tik galvoja ........................

 Argentinoje už karantino režimo pažeidimą numatyta laisvės atėmimas nuo trejų iki 15 metų ir bauda iki 100 tūkst. Argentinos pesų (1,6 tūkst. USD). Tie, kurie pažeidžia „kompetentingų institucijų priemones kovoti su epidemijos plitimu ir plitimu“, gali būti nuteisti nuo šešių mėnesių iki dvejų metų.

Izraelyje už karantino pažeidimą dėl neatsargumo gresia laisvės atėmimas iki trejų metų, jei karantinas pažeidžiamas tyčia - iki septynerių metų.

Italijoje piliečiams, gavusiems nurodymą be specialaus leidimo nevykti į lauką ir neišvykti iš karantino turinčių miestų, jie baudžiami laisvės atėmimu iki trijų mėnesių arba bauda iki 206 eurų.

Ispanijoje skiriamos baudos nuo 1 500 iki 600 000 eurų už nepaprastosios padėties metu kompetentingų institucijų nurodymų, draudimų, nurodymų ar prašymų nevykdymą.

Kinijoje už karantino sąlygų pažeidimą gali būti baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų. Atvykus į šalį asmenims, atsisakiusiems vykdyti karantino kontrolės priemones ar priešinantiems sanitarinės priežiūros tarnyboms, gali būti skiriama bauda iki 5 tūkst. Juanių (maždaug 700 USD).

Kirgizijoje už sanitarinių-epidemiologinių taisyklių pažeidimą, sukėlusį masinę ligą, paskirta bauda nuo 260 iki 300 tūkst. Somų (apie 4 tūkst. Dolerių) arba laisvės atėmimas nuo dvejų su puse iki penkerių metų

Maltoje už karantino pažeidimą skiriama 14 tūkst. Eurų bauda
Čekijos Respublikoje už karantino pažeidimą numatyta bauda iki 130 tūkst. USD.

Už hospitalizacijos ar karantino režimo pažeidimą Korėjos Respublikoje numatyta bauda iki 10 milijonų laimėtų lėšų (apie 8,2 tūkst. USD) arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Rumunijoje už karantino pažeidimą galima gauti baudą iki 20 tūkst. Lei (apie 4,2 tūkst. Eurų). Dėl tyčinio viruso plitimo gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Singapūre už infekcinių ligų įstatymo pažeidimą skiriama iki 10 tūkstančių Singapūro dolerių (apie 7 tūkst. USD) bauda, taip pat numatyta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Slovakijoje tiems, kurie pažeidžia karantiną po apsilankymo šalyse, kuriose užfiksuota daugybė koronavirusinės infekcijos atvejų, gali būti skiriama bauda iki 1650 eurų. Dėl tų, kurie sąmoningai slėpė tokių šalių lankymo faktą, jie gali iškelti baudžiamąją bylą.

Jungtinėse Valstijose už karantino priemones atsakingos tiek federalinės, tiek vietinės valdžios institucijos (valstijos riboja užkrėstų asmenų judėjimą savo teritorijose; federalinė jurisdikcija taikoma ir valstybėms, judančioms per valstybės sienas ir valstybės sieną). Taigi, Viskonsine, jei asmuo žino, kad yra užkrėstas, ir atsisako karantino, jam gali būti skirta 500 USD bauda arba jis gali būti suimtas iki 30 dienų.
Vajominge izoliacijos pažeidimas užtraukia baudą iki 10 tūkst. USD ir laisvės atėmimą iki vienerių metų, Teksase - laisvės atėmimą iki šešių mėnesių ir 2 tūkst. USD baudą. Federaliniai įstatymai numato, kad už karantino pažeidimą skiriama ne didesnė kaip 100 tūkst. USD ir (arba) viena bauda. laisvės atėmimo metus, jei tai nereiškė mirties, ne didesnė kaip 250 tūkst. USD bauda ir (arba) vienerių metų laisvės atėmimo bausmė mirties atveju, taip pat bauda juridiniams asmenims - 200 tūkst. USD, jei pažeidimas neužtraukė mirties, 500 tūkst. kitaip.

  Prancūzijoje
įstatymai nenumato   nubausti už karantino pažeidimus, tačiau pagal Visuomenės sveikatos kodeksą „siekiant užkirsti kelią ir apriboti galimo pavojaus visuomenės sveikatai, ypač epidemijoms, padarinius“, sveikatos apsaugos ministras gali įsakyti „imtis bet kokių priemonių, atitinkančių esamą riziką. "

Kroatijoje piliečiams, pažeidžiantiems karantino režimą, skiriama 8 tūkst. Kunų (apie 1,1 tūkst. Eurų) bauda, o vėliau bandoma pažeisti karantino režimą. Ši suma padidėja iki 60 tūkst., Maksimali - iki 120 tūkst. 15 tūkst. Eurų).

Lenkijoje už karantino nesilaikymą, taip pat už informacijos apie ligą slėpimą buvo skirtos baudos iki 5 tūkst. Zlotų (apie 1,2 tūkst. Eurų).
-----------------------------------------------------------
O Lietuvoje dar tik galvojama  ........................













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą