2020 m. kovo 22 d., sekmadienis

Centro partija „Gerovės Lietuva“ siūlo atitaisyti socdemų premjero A. Butkevičiaus ardomosios veiklos prieš Lietuvos valstybę padarinius



Lietuvos Centro partija "Gerovės Lietuva" pakvietė visuomenę pasirašyti Peticiją Vyriausybei:

 Suprasdami, kad kiekviena krizė yra pinigų perdėjimas iš vienos kišenės į kitą, reikalaujame, kad Vyriausybė imtųsi griežtos maisto produktų kainų kontrolės, mažintų šiems produktams PVM ir panaudotų visas teisines ir rinkos reguliavimo priemones komercinių bankų paslaugų įkainiams mažinti.

Jei Vyriausybė nepradės kontroliuoti prekybos centrų, kurie vieninteliai turi teisę prekiauti karantino metu, veiklos, tai mes iš šitos krizės išeisime "kaip visada" : su sustiprėjusiais stipriaisiais ir bankrutavusiu arba leisgyviu smulkiu verslu bei nualintais namų ūkiais.

Tačiau krizė yra ir galimybė padaryti tai, kas žadama piliečiams per kiekvienus rinkimus, bet netesima. Raginame Vyriausybę sustiprinti mažmeninės prekybos centrų priežiūrą ir kainų kontrolę. Kainų auginimas karantino metu turi būti baudžiamas.

Reikalaujame, kad Vyriausybė:
- Įvestų karantino metu prekybos centruose parduodamų prekių kainų kontrolę ir sankcijas už jų didinimą;

- Sumažinti PVM būtiniausioms prekėms ir garantuoti, kad jų kainos sumažėtų pasikeitusio mokesčio dalimi

- Siekiant išvengti smulkaus verslo ir gamintojų bankroto bei koronaviruso plitimo vežiojant prekes per visą Lietuvą, įpareigoti karantino metu veikiančias parduotuves supirkti vietinių gamintojų, tarkime 10 km. spinduliu, produkciją ir ja prekiauti;

- garantuoti, kad nebūtų dirbtinai didinamos prekių išvežiojimo į namus, pašto, ekspeditorių paslaugų kainos;

- mes taip pat reikalaujame, kad Vyriausybė ir Lietuvos bankas nedelsiant pareigotų Lietuvoje veikiančius bankus ne tik atidėti karantino laikotarpiui paskolų smulkiam ir vidutiniam verslui bei privačių įsiskolinimų (iki tam tikros protingos sumos) bei palūkanų mokėjimą, jei dėl karantino sumažėja skolininko pajamos. Taip pat turi būti įvertintos komercinių bankų paslaugų kainos, kurios yra vienos didžiausių Europoje. Tai yra nenormalu. Komerciniai BANKAI TURI PRISIDĖTI prie krizės įveikimo taip, kaip Lietuvos ūkis ir gyventojai ne savo valia prisidėjo prie jų viršpelnių pastaraisiais metais.

Pritardami šiai Peticijai siūlome ją pasirašyti.

Vienkart pastebime, kad iki 2015 05 01 galiojo Kainų įstatymas, kurio panaikinimo iniciatyvos ėmėsi liūdnai pagarsėjusio A. Butkevičiaus tuometinė Vyriausybė.
2. Įstatymo projekto iniciatoriai (institucija, asmenys ar piliečių įgalioti atstovai) ir rengėjai

Įstatymo projekto iniciatoriai – Lietuvos Respublikos Vyriausybė) (ministras Pirmininkas  Algirdas Butkevičius)

Įstatymo projekto rengėjai – Lietuvos Respublikos ūkio ministerija (ministras Evaldas Gustas). Tiesioginė rengėja – Ūkio ministerijos Geresnio reglamentavimo ir verslo priežiūros departamento (direktorė Milda Kaupelienė, tel. 870664938) Geresnio reglamentavimo skyriaus (vedėja Jolita van Otterlo, tel. 870664729) patarėja Milda Plečkaitytė (tel. 870664738).

Kas yra akivaizdus ardomosios veiklos prieš Lietuvos valstybę ir neteisinės valstybės įrodymas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą