2018 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Kiek yra teisus, kiek ne Premjeras, spręskime patys, pasitelkę sveiko proto logiką, prieš tai sumoje, kompleksiškai ir sistemiškai įvertinę situaciją.




Premjeras Saulius Skvernelis antradienį   pareiškė, kad į specialiąsias tarnybas jis kreipėsi „dėl procesų, vykstančių šalyje“.

Objektas yra procesai, vykstantys šalyje, ir kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija, jei patys jie save prisiskyrė, matyt, tam tikras nerimas yra“-  žurnalistams Seime sakė premjeras.

O prieš tai Premjeras Seime  yra pareiškęs  kad egzistuoja  sąmokslas  prieš Vyriausybę.

Taip sako Premjeras, o kaip gi iš tikro yra ??

 Štai filosofas Vytautas Radžvilas  pozicija.lt   rašo: „Šmėkla klaidžioja po Lietuvą. Stribo šmėkla.“ .

 Savaime suprantama, kad būtų žymiai aiškiau kokios šmėklos, jeigu straipsnyje būtų patalpinta ši nuotrauka:
[ Tai Vilniaus miesto centre tebestūgstantis monumentas „Cukriniam avinėliui“  - Tėvynės išdavikui, 1940 metais, su visa tokių kompanija, Stalino paprašiusiam aneksuoti Lietuvą. 

 O kur dar gatvės, pavadintos kitų Tėvynės išdavikų vardais, jų muziejai ???]

 Galima pridėti dar tai, kad  archyviniai ir ypatingam laikotarpiui KGB agentai nebuvo  nustatyti ir paviešinti, dar daugiau – jie iš viso iš esmės jie buvo nutylėti, o  vienas KGB rezervistas   tapo ministru,   kitas  Valstybės saugumo departamento direktoriumi.

 O, kad, formuojant Sąjūdžio vadovybę, KGB niekaip negalėjo likti nuošalyje, tai kas paneigs, kaip ir tai,  kad KGB agentai dalyvavo rengiant LR Konstituciją.

 Ir nors  Lietuvoje sovietinė sistema sugriuvo, tačiau Sovietų sąjungos teises ir pareigas perėmė Rusijos federacija.

Perėmė ji ir KGB archyvinių ir agentų ypatingam laikotarpiui tinklą, dalį KGB rezervo, kurių bylas turi.

Tai turėtų būti savaime suprantama, kaip ir tai, kokiam tikslui šis tinklas yra naudojamas.

  Na dar galima būtų pridurti senai užmirštą, kadaise   Seimo atliktą tilto per Bražuolės upelį susprogdinimo tyrimą, kurio išvadų taip ir nepavyksta internete surasti  ...

O štai tiek Seimo pirmininkas, tiek Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas teigia, kad apie Premjero pasakytą sąmokslą informacijos neturintys.

Toli būdu jiems abiems tikrai verta:
 pažvelgti į šias nuotraukas  



     O taip pat į tebestūgstančio Tėvynės išdaviko paminklo nuotrauką ir perskaityti Lietuvos Respublikos nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo 9- tą skyrių:
RIZIKOS VEIKSNIAI IR PAVOJAI LIETUVOS SAUGUMUI


 Rizikos veiksniai ir pavojai Lietuvos saugumui yra apibrėžiami Seimo nutarimu tvirtinamoje Nacionalinio saugumo strategijoje.


Valstybės ir savivaldybės institucijų priimami sprendimai turi būti analizuojami, kaip jie prisidės prie rizikos veiksnių, pavojų silpninimo ir grėsmių nacionaliniam saugumui mažinimo.


Vyriausybės įsteigtas strateginių tyrimų ir analizės centras analizuoja bei prognozuoja išorės ir vidaus saugumo aplinkos pokyčius, seka rizikos veiksnių, pavojų, grėsmių atsiradimą bei vystymąsi ir teikia pasiūlymus Seimui, Respublikos Prezidentui, Valstybės gynimo tarybai ir kitoms nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms dėl nacionaliniam saugumui stiprinti reikalingų priemonių.

Valstybės gynimo taryba formuoja žvalgybinės informacijos poreikį.
****************
 O taip pat priminti, kad buvo taip:

Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas (toliau – Saugumo departamentas) yra Lietuvos Respublikos Seimui ir Respublikos Prezidentui atskaitinga valstybės institucija, kurios paskirtis – saugoti Lietuvos Respublikos suverenitetą ir jos konstitucinę santvarką.

Ir paklausti - O kuri  konkrečiai valstybės institucija  dabar  saugo Lietuvos Respublikos suverenitetą ir jos konstitucinę santvarką, po to kai konservatorių valdomas Seimas ir su jais glaudžiai besibroliuojanti Prezidentė Valstybės saugumo departamentą pavertė tiktai žvalgybos institucija.

Taigi,  valstybės institucijos kuri saugotų Lietuvos Respublikos suverenitetą ir jos konstitucinę santvarką NĖRA ir tai padaryta tyčia.  ( „Все законно„ – kaip pasakytų A.M.B.)

 Nėra ir Vyriausybės įsteigto strateginių tyrimų ir analizės centro, kuris  analizuotų  bei prognozuotų išorės ir vidaus saugumo aplinkos pokyčius, sektų rizikos veiksnių, pavojų, grėsmių atsiradimą bei vystymąsi ir teiktų pasiūlymus Seimui, Respublikos Prezidentui, Valstybės gynimo tarybai ir kitoms nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms dėl nacionaliniam saugumui stiprinti reikalingų priemonių. 

   Taigi sumoje yra akivaizdu ir nepaneigiama, kad yra.. kaip ir  yra ....  Yra  tyčia sudaryta plati dirva veikti šaliai priešingoms jėgoms.

 Taig,  kiek yra teisus, kiek ne   Premjeras,  spręskime patys,  pasitelkę sveiko proto logiką, prieš tai sumoje, kompleksiškai ir sistemiškai įvertinę situaciją.
.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą