2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Koalicijos, naujo Seimo likimas sprendžiamas ne Lietuvoje ...


Paskutiniai įvykiai leidžia tikėtis, kad partijų koaliciją sudarys  valstiečiai su socdemais:
56 (valstiečiai) + 17 (socdemai) + 1 ( N. Puteikis) =74  Seimo nariai iš 141.

Tikėtina, kad prie galimos koalicijos galėtų prisijungti dar keletas Seimo narių.

Tarkime, kad taip ir įvyks.

Ir kas tada ???


Štai ponas "Vikingas" abejoja*, ar ši koalicija galės sėkmingai dirbti, nes:

"Naujai išrinkti politikos naujokai yra silpni, silpni aferose, šantažuose, politinėse machinacijose, nors jie gali būti sąžiningi, bei geri žmonės.

Politikoje būti sąžiningu ir padoriu žmogumi neužtenka, reikia išmanyti oponentų vykdomas juodąsias technologijas ir visą kitą politinę juodąją virtuvę. 


Konservatoriai ... kurs planus kaip R. Karbauskio suburtą Seimą sugriauti, prieš tai juos apjuodinus ir sukompromitavus."



Na kas dėl juodosios politinės virtuvės ir juodųjų technologijų neišmanymo, tai, tarkime, ne bėda, nes netruks perprasti.

O tai, kad valstybės pamatų griovimo profesionalų vadovaujama konservatorių partija tikrai gali sugriauti naują Seimą, kad ir tikslu atverti kelią Putino <--> Medvedevo variantui, kas paneigs, yra labai realu, nes konservatoriai yra  akivaizdi "prezidentinė" partija ....!!!!


O D. Grybauskaitė valdo spectarnybas, ir savo partijos labui sugebėjo "neutralizuoti" jaunus perspektyvius politikus (R. Malinauskas, E. Masiulis,  A. Guoga, A. Zuokas ir kt.)

 Taigi galimybės sugriauti koaliciją, ar naują Seimą yra tikrai didelės, bet yra vienas BET ....

 O tas BET slypi pono "Vikingo" teigime, kad konservatoriai gali būti susiję su JAV spectarnybomis ...

Kas jau kas, o ponas "Vikingas" gerai žino dėdulės marksistinės etikos profesoriaus ir jo šeimos biografiją, kad galėtų turėti  nuomonę, kad konservatoriai yra susiję greičiau su Maskva ...., na kad ir pagal jų Vyriausybių veiksmus ....

  Jeigu jau konservatoriai yra tokie Lietuvos  patriotai, tai kodėl jie abejingai stebi, kaip jų atstovai Vilniaus taryboje pritaria, kad paminklas Lietuvos patriarchui stovėtų ne Lukiškių aikštėje,  kad "cukrinis avinėlis", atnešęs į Lietuvą Stalino saulę, toliau stūgsotų Vilniaus centro skvere. o ne Grūto parke.


  Ir argi ne jų dėka (panaikinus Statybos ir Urbanistikos ministeriją)  centrinės Lietuvos aikštės likimas atiduotas į  liberastų, kuriems valstybės interesai rūpi tiek, kiek jiems yra materialiai  naudingi,  rankas ???

 O jeigu vadovautis sveiko proto logika ir šalies gyvybiniais interesais, tai niekaip negalima paneigti, kad:
Lietuva yra Rusijos įtakos zonoje.
Vakarai tai iš esmės patyliukais  pripažįsta.
Rusijos spectarnybos daro didelę įtaką šalies valdymui per likusius KGB, net nebandytus išaiškinti,  rezervinius agentus ir agentus ypatingam periodui.
Rusijos grėsmės eskalavimas ir pan.  yra  patikima priedanga mulkinti liaudį, o ypatingai konservatorių "nuzombintą" elektoratą ...... 
Tiek NATO, tiek kuri nors Vakarų valstybė Lietuvos niekada neapgynė ir niekada neapgins (istorija).
Šalies saugumą gali garantuoti tiktai atitinkami santykiai su kaimyninėmis valstybėmis  (prieškario istorija).


Tokiu būdu, sumoje  kas paneigs, kad koalicijos,  naujo Seimo likimas  sprendžiamas ne Lietuvoje ....




****************************************************************************

Sekmadienį rinkimus į Lietuvos Respublikos Seimą laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis siūlo Seimo daugumą formuoti ir Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos socialdemokratų partijos.
Atsakymas yra labai paprastas, jeigu pavyktu šias partijas prisijungti prie koalicijos, tada Valstiečiams pavyktų kai kuriais atvejais išvengti kaltinimų ir pastovaus puolimo, ką labai sugeba TS-LKD. R.Karbauskis suvokia, kad sudarius mažumos vyriausybę jiems išlikti būtų labai sunku, nes dauguma laimėjusių LVŽS nėra profesionalai, kaip R.Karbauskis kalba apie profesionalų vyriausybę.
Naujai išrinkti politikos naujokai yra silpni, silpni aferose, šantažuose, politinėse machinacijose, nors jie gali būti sąžiningi, bei geri žmonės. Politikoje būti sąžiningu ir padoriu žmogumi neužtenka, reikia išmanyti oponentų vykdomas juodąsias technologijas ir visą kitą politinę juodąją virtuvę.
Vienas pats R.Karbauskis nepatemps, o jeigu ir bandytų tempti, tai jis vakarų žiniasklaidos būtų pripažintas diktatoriumi ir jo valdymas Seime būtų sutapatintas su V.Putino ar A.Lukašenkos valdymu.
TS-LKD supranta, kad būdami kartu su R.Karbauskio Valstiečiais ant jų labai loti negalės, o ir tokie fanatikai kaip R.Juknevičienės bei A.Kubiliai liks be postų. Neatmestinas variantas, kad TS-LKD liks opozicijoje ir kurs planus kaip R.Karbauskio suburtą Seimą sugriauti, prieš tai juos apjuodinus ir sukompromitavus.
Nereiktų pamiršti ir dar vieno labai svarbaus momento, kad Euro kursas krenta, su ES išlikimu kas dieną kyla vis naujų abejonių.
A.Kubilius siūlo R.Karbauskiui pasitikrinti melo detektoriumi dėl sąsajų su Rusija, bet būtų labai įdomu pamatyti melo detektoriaus rezultatus jeigu patikrintume konservatorius dėl sąsajų su JAV spec tarnybomis... .
Taip, kad džiaugtis nėra ko, nes laisvai ir lengvai tai ką deklaravo Valstiečiai įgyvendinti bus labai labai sunku, nes tai griauna liberalizmo išsigimimą, nors mažais žingsniais, bet vestų prie socializmo.
Apie likusius mažuosius gal būtų verta pakalbėti apie fanatiškus V.Tomaševskio Lenkiškus politikus su kuriais realiai susikalbėti būtų labai sunku, nes jų tikslas yra išmokos šeimoms po 120 eurų už kiekvieną vaiką ir apmokestinti bankus, bet apie žmonių sąmoningumo lygio kėlimą ir atvirtimą į žmones šie kryžiuočių vėliavnešiai visiškai nieko nesuvokia, nes vadovaujasi aklu religiniu fanatizmu.
Lieka Socialdemokratai, bet ir šie supranta, kad būnant R.Karbauskio pašonėje jie nesustiprės. Būnant opozicijoje ir užimant konservatorių lojimo stilių jiems sektųsi kur kas geriau, vardan partijos išlikimo ir sustiprėjimo.
R.Karbauskio pašonėje matomas S.Skvarnelis tikrai nėra toks kurį visuomenei pristato, nėra jis nei sveikuolis, nei blaivininkas ir nėra tas kuris gaudosi geopolitikoje, jis labiau gerai vykdantis nurodymus pareigūnas. Kai sau užduodu klausimą ką aplamai gero Lietuvai yra padaręs S.Skvernelis, atsakymo nerandu ir aplamai man nesuvokiamas jo politinis populiarumas. Geriausiu atveju S.Skvernelis galėtų užimti L.Graužinienės postą, nes Premjero pareigų jis tikrai nepatemps, o B.Ropė už kurį į ES parlamentą aš pats balsavau, taip pat nėra pats stipriausias specialistas.
Jeigu pavyktų Valstiečiams nusiimti naštą ir į aukštus postus sustatyti ne partinius specialistus, Valstiečiai nusiimtų didelę dalį atsakomybės visą atsakomybę užkraudami jiems, bet su visais postais to padaryti nepavyks.
Valstiečių arkliukas bus Lietuvos blaivinimo tema, nes blaivinimo ir sveikos gyvensenos specialistų jie tikrai turi ir šioje vietoje jiems lygių Lietuvoje tikrai nėra. Mano asmeninė nuomonė yra tokia, kad, tik blaivi Tauta gali išlikti ir tai yra visko pradžių pradžia.
---

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą