2016 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Eilinis įrodymas kas valdo Lietuvą .......

2006-ųjų rugpjūčio 23-iąją Breste žuvusio Lietuvos savanorio ir Parlamento gynėjo Vytauto Pociūno mirties aplinkybės, kaip ir valstybės institucijų (ir žiniasklaidos) organizuotas jo    pomirtinis šmeižtas iki šiol lieka Lietuvos teisėtvarkos neištirtos....."

-------------------------------------------------

Simono Daukanto aikštėje bus paminėtos dešimtosios Vytauto Pociūno žūties metinės

Tiesos.lt redakcija   2016 m. rugpjūčio 20 d. 21:11
  
Simono Daukanto aikštėje bus paminėtos dešimtosios Vytauto Pociūno žūties metinės
Šių metų rugpjūčio 23 dieną, antradienį, 12 valandą Simono Daukanto aikštėje Vilniuje bus minimos dešimtosios pulkininko Vytauto Pociūno žūties mįslingomis aplinkybėmis Breste (Baltarusija) metinės.
2006-ųjų rugpjūčio 23-iąją Breste žuvusio Lietuvos savanorio ir Parlamento gynėjo Vytauto Pociūno mirties aplinkybės, kaip ir valstybės institucijų organizuotas jo pomirtinis šmeižtas iki šiol lieka Lietuvos teisėtvarkos neištirtos.
Kasmet į Simono Daukanto aikštėje rengiamą meninę akciją susirenkantys piliečiai atsakingoms valstybės institucijoms primena – sąžiningai ištirti, kaip eidamas pareigas žuvo Lietuvos pareigūnas ir kodėl po mirties jis buvo šmeižiamas, yra valstybės garbės reikalas.
2007-aisiais filosofo Leonido Donskio dainomis pradėtoje pilietinėje Vytauto Pociūno atminimo akcijoje per keletą metų yra dalyvavę žinomi lietuvių menininkai: Veronika Povilionienė, Martynas Švėgžda, Gediminas Storpirštis, Gytis Paškevičius, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis bei kiti. 
Minint dešimtąsias Vytauto Pociūno žūties metines šį antradienį dainuos aktorius ir bardas Gediminas Storpirštis.
Paminėjimą organizuoja Piliečių Santalka bei M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas.
Trečiadienį, rugpjūčio 24-ąją, Vilniaus miesto taryba svarstys, ar suteikti Pilaitėje esančiai gatvei Vytauto Pociūno vardą, rašoma rengėjų išplatintame pranešime spaudai.
P. S. Tiesos.lt siūlo skaitytojams remtis Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos platintojų patirtimi: Perskaitęs nusiųsk nuorodą kitam.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą