2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Kaip pasielgs Energetikos ministerija ????






     Kadangi daugiabutis namas yra vientisas statinys (patalpų bendros sienos, lubos-grindys), akivaizdu, kad visas    pastate suvartotas šilumos kiekis, nepriklausomai nuo to, kokia energijos rūšimi (centralizuotai tiekiama šiluma, gamtinėmis dujomis, skystu ar kietu kuru, elektra ir t.t.) šildomos patalpos, būtų  paskirstomas  visiems  pastato šilumos vartotojams.


    Deja Šilumos ūkio įstatymas to pakankamai aiškiai nenustato, o Kainų komisija problemą bando spręsti visiems daugiabučio namo butų savininkams paskirstydama šilumą, sunaudotą bendrojo naudojimo patalpoms šildyti.


Savaime suprantama, kad „šilumos vagys“ – atsijungę nuo centralizuoto šilumos tiekimo butai  - yra tuo labai nepatenkinti.


O į gilią teisinės prostracijos duobę įkritusi Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija  viešai nepaaiškina,  kad daugiabutis namas yra vientisas statinys su visomis iš to  „šilumos vagims“ sekančiomis problemomis.


Vienkart tenka pastebėti, kad yra ir  nemažai Seimo narių, kurie arba yra iš penktosios kolonos, arba to nesuvokia, siūlydami įvairius Šilumos ūkio įstatymo pakeitimus, atveriančius kelią „šilumos vagims“.


  Galima būtų parašyti Seimui peticiją atitinkamai pakeisti Šilumos ūkio įstatymą, tačiau neigiamas rezultatas iš anksto aiškus .......


 Todėl Energetikos ministerija yra paprašyta inicijuoti Šilumos ūkio įstatymo pakeitimą, nustatantį, kad  jeigu pastate yra daugiau kaip vienas centralizuotai tiekiamos šilumos vartotojas, visas pastate suvartotas šilumos kiekis, nepriklausomai nuo to, kokia energijos rūšimi (centralizuotai tiekiama šiluma, gamtinėmis dujomis, skystu ar kietu kuru, elektra ir t.t.) šildomos patalpos, būtų  paskirstomas  jos vartotojams,  



Vienkart ir geras klausimas - Kaip gi šį pasiūlymą priims Energetikos ministerija ???


Ar ji pasielgs taip, kaip nustato LR Konstitucija:

  • Valstybė gina vartotojo interesus.

  • Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms.


 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą