2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Kodėl Energetikos ministrui nerūpi vartotojų interesai.




                                                                                              
Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija išplatino pranešimą, kuriame  prieštarauja  Energetikos ministerijos Vyriausybei pristatytiems planams pakeisti Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymą.
.
Pakeitimuose numatyta prievolė supirkti iš biokuro gaminamą elektros energiją,  net jei jos galia ir viršija valstybės anksčiau nustatytą per supirkimo tarifus remtiną ribą – 105 MW instaliuotos galios.
.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidento Vytauto Stasiūno teigimu, papildomai supirkti numatytą elektrą vartotojams kainuotų daugiau nei 35 mln. Lt per metus, o per skatinamąjį laikotarpį – ateinančius 12 metų -  viršytų 420 mln. Lt.
.
O didžioji šių lėšų dalis atitektų su žinomais verslininkais siejamoms įmonėms: UAB „SSPC-Taika“, UAB „SSPC-Vilnius“, UAB „GECO-Taika“, UAB „Foksita“, UAB „Eurovistos servisas“.

.
Vytauto Stasiūno nuomone sunku suprasti, kodėl VIAP lėšomis ne konkurso tvarka nuspręsta remti privačių įmonių veiklą.
.
   Šilumos tiekėjų asociacija  yra įsitikinusi, kad tokie pasiūlymai yra neskaidrūs ir neturėtų būti priimti,  nes privačių gamintojų gaminama elektros energija būtų superkama už 33,5 ct/kWh be PVM, p biržoje šiuo metu ji kainuoja apie 15 ct/kWh be PVM ......
.


  Deja yra, kaip yra – ir anokia čia paslaptis, kad Energetikos ministras – diplomatas yra Prezidentės  tikslingai paskirtas, Prezidentūros valdomas.

.
 Anokia čia ir paslaptis, kad Prezidentės  inicijuotakonkurencija karšto vandens tiekime“ pasibaigė mokesčiais už neteikiamą paslaugą ...
.
Anokia čia ir paslaptis, kad Prezidentės  inicijuota konkurencija šilumos gamyboje iš esmės yra skirta ne šilumos vartotojų interesams ginti, o sudaryti  sąlygas lobti atitinkamoms verslo struktūroms.
  .
Sumoje anokia čia paslaptis, kad iš esmės Prezidentei vartotojų interesai nerūpi.
.
Betgi geras klausimas –  kodėl gi tie vartotojai jai turi rūpėti, jeigu jos reitingas ir taip  pakankami aukštas, kad būtų perrinkta sekančiai kadencijai .......




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą