2014 m. kovo 18 d., antradienis

ATVIRAI APIE LIETUVOS ENERGETIKĄ



Straipsnyje „Biokuro skeptikų nusivylimui, vietinis kuras pigo  Andrius Janukonis rašo:

Nepaisant importuojamų gamtinių dujų apologetų įdirbio pasakojant, kad biokuras yra pasmerktas brangti, Lietuvoje vietinio kuro kainos krito.  

Pranešama, kad per tris pastarąsias savaites biokuras pigo 15 procentų, nepaisant miškų urėdijose brangusios malkinės medienos, naudojamos biokuro ruošimui. Nepaisant fakto, kad biokuro katilinių skaičius ir šio kuro poreikis Lietuvoje auga.

O kiek per šį laikotarpį atpigo gamtinės dujos? Gerų naujienų šiuo klausimu kol kas negirdėti. Jų iš principo sunku tikėtis stebint paskutinius politinius įvykius pasaulyje.

Betgi tikrasis Gazpromo šeimininkas  Putinas pasiūlė sumažinti gamtinių dujų kainą 20 procentų.

Tačiau Lietuvos valdovė jį atmetė ..... vadovaujantis sveiko proto logika, suprask, kad jai rūpi ne Lietuvos, o Gazpromo interesai.

Toliau Andrius Janukonis rašo:
Realybė dar kartą įrodo, kad vietinio kuro skeptikų propaganda, kad augant biokuro jėgainių skaičiui šio kuro išteklių pristigsime ir kainos tik kils, yra laužtos iš piršto.

Faktas – biokuras išlieka tris kartus pigesnis už importuojamas dujas. Šilumos kaina vietiniu kuru šildomuose miestuose išlieka vidutiniškai trečdaliu mažesnė nei vartojančiuose dujas.

Esu tikras, kad nepaisant akivaizdžių faktų, stabdant esminį Vilniaus perėjimą prie biokuro, iš gamtinių dujų apologetų ir toliau girdėsime tą pačią atkaklią dainelę: biokuro trūks ir jis brangs.

    Deja, niekaip negalima sutikti su nuomone, kad tai vietinio kuro skeptikai stabdo biokuro panaudojimą.

Nes, vadovaujantis sveiko proto logika, kas paneigs, kad jį stabdo Rusija per savo įtakos agentus.

    O Valstybės saugumo departamento, taip vadinamas „GRĖSMIŲ NACIONALINIAM SAUGUMUI VERTINIMAS“ tiktai iš esmės tai patvirtina, kadangi apie Rusijos įtakos agentų, agentų ypatingam periodui, archyvinių agentų veiklą nė neužsiminta .....

Geras klausimas – kodėl gi, koks gi šio „vertinimo“ tikslas, paskirtis ??

Atsakymas ant tiek akivaizdus, kad siūlome patiems į jį atsakyti.
**********************************************************************************



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą