2020 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Lietuva lyg Baltarusija su savo „batka" , tiktai Europos sąjungos lygyje ..

 

Žiniasklaida informuoja - Premjeras Saulius Skvernelis prezidento toliau prašo šaukti Valstybės gynimo tarybą (VGT) dėl Lietuvos sprendimų su kitomis valstybėmis įsigyjant COVID-19 vakciną.

Tuo tarpu Vyriausybės  kanceliarija  mus  informavo, kad ji neturi informacijos, ką gi nori Valstybės gynimo taryboje apsvarstyti Premjeras.

Taigi žiniasklaida rašo – Premjeras   teigia, kad penktadienį susitikime su Gitanu Nausėda dar kartą išdėstęs argumentus, kodėl, jo manymu, to reikia. „Lauksiu atsakymo.  Pasakiau argumentus prezidentui, jis pasakė savo argumentus. Aš manau, kad tai yra valstybinės reikšmės, ypatingai svarbus klausimas (...).

 Kokį sprendimą priims prezidentas, tik nuo jo priklauso. Aš manau, kad tas formatas yra labai svarbus, aktualus ir reikalingas“.

Tokiu būdu du aukščiausio rango valstybės pareigūnai iš esmės viešai aiškinasi   Valstybės gynimo tarybos įstatymo nuostatos:

„2. Neeilinius Valstybės gynimo tarybos posėdžius šaukia Respublikos Prezidentas savo iniciatyva arba bent vieno Valstybės gynimo tarybos nario siūlymu.

 taikymą.

Betgi,  vadovaujantis sveiko proto logika, Prezidentui turi  būti aišku, kad  Įstatymą reikia vykdyti, o ne diskutuoti.

 Deja yra kaip yra – iš esmės Lietuva yra neteisinė, nedemokratinė  valstybė. Taip sakant  lyg Baltarusija su savo „batka“,   tiktai   ES lygyje ... .....

***************************************

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą