2020 m. sausio 17 d., penktadienis

Prieš ką lenkiasi žiniasklaidos priemonės ????




Lrytas.lt skelbia:

Agnė Černiauskaitė Lina Brazauskienė

  Rašoma, kad po Seime antradienį vakare surengto  išplėstinio valdančiosios koalicijos tarybos posėdžio paaiškėjo, kad susisiekimo ministras lieka savo poste.

  Rašoma, kad tokiu būdu   Seimo dauguma  nepakluso prezidento  raginimams atstatydinti jo pasitikėjimą praradusį ministrą.

  Betgi, jeigu Lietuva yra teisinė valstybė, o  lrytas.lt yra nepriklausoma žiniasklaidos priemonė, o ne koks nors tai geltonas  tabloidas, tai  turėtų būti pateiktos LR Konstitucijos, Prezidento įstatymo atitinkamos nuostatos, prezidentui suteikiančios  tokias galias, kaip „raginimas atstatydinti jam nepaklususį ministrą“.



Beje tai liečia ir kitas žiniasklaidos priemones – ypatingai LRT, kurios:

LRT misijaTarnauti visuomenei, teikiant objektyvią, patikimą informaciją šalyje ir pasaulyje gyvenantiems Lietuvos žmonėms, kurti ir transliuoti profesionalias šviečiamąsias, kultūrines ir pramogines programas, telkiančias ir vienijančias pažangai.
LRT VIZIJA- Būti patikimiausia, įtakingiausia ir moderniausia visuomenės informavimo priemone.
VERTYBĖS - LRT vizijos pagrindas – vertybės, kurios įprasmina visuomeninio transliuotojo veiklą. Nuoseklus šių vertybių laikymasis kuria LRT savitumą ir išskiria LRT iš kitų medijos kūrėjų.
--------------------------------------------------------------------
Taigi yra, kaip yra ................... šioje vietoje  LRT niekuo nesiskiria nuo kitų žiniasklaidos priemonių ....
  O LRT dar ypatinga tuo, kad turi Tyrimų skyrių – iš esmės, dar vieną spectarnybą, kuri daugiausia užsiima valdančius kompromituojančios medžiagos rinkimu, o  prašymus tirti valdžios institucijų veiklą, nešančią žalą vartotojų interesams ignoruoja......





.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą