2018 m. sausio 6 d., šeštadienis

Paprasčiausia būtų vadovautis sveiko proto logika .....



 


Apie mūsų energetinę nepriklausomybę prie „Žalgirio pasipriešinimo judėjimo apskritojo stalo diskutavo Seimo nariai Artūras Skardžius, Virgilijus Poderys, europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Diskusiją vedė žalgirietis buvęs Seimo narys Gediminas Jakavonis.

Diskusija „sukosi“ apie SGD terminalą, apie tai, kad jis yra dvigubai didesnis negu Lietuvai jo reikia, apie tai, kiek lėšų jį įsigyjant buvo iššvaistyta.

Seimo nario A. Skardžiaus  nuomone  Energetinė nepriklausimybė yra gražu, sveikintina ir reikalinga, ir patriotiška, tačiau kažkurie įkišo ranką į valstybės kišenę, tai yra į piliečių kišenę ...“

Seimo nario V. Poderio nuomone „Paprasčiausia būtų  nekelti jokių teorijų, bet atlikti nepriklausomą auditą, kokiomis aplinkybėmis „Independence“ nupirktas“.

Abiejų Seimo narių nuomonėms belieka tik pritarti, vienkart pažymint, kad Seimo narys A. Skardžius yra  persekiojamas už tai, kad savo laiku paviešino, kiek miljonų litų buvo pavogta per SGD terminalą, kad jo vadovaujamos komisijos rezultatai buvo nukišti „į tolimą stalčiaus kampą“.

Kitaip ir negali būti, nes SGD terminalą pašventino ne kas kitas, o Jos Kilnybė Prezidentė.


Niekaip negalima užmiršti ir to, kad tik po tragiškos Bronislovo  Lubio žūties prasidėjo SGD terminalo statyba, kad gyvas B. Lubys ir „Achemos“ parengtas dvigubai mažesnio SGD terminalo (tokio, kokio ir reikia šaliai) projektas  trukdė šai aferai.

   O svarbiausia yra tai, ko neišdrįso pasakyti Seimo nariai – tai,kad, vadovaujantis sveiko proto logika, dvigubai didesnio galingumo SGD terminalas yra nupirktas tam, kad užtikrintų Rusijos  Karaliaučiaus srities energetinį saugumą.

Taigi yra, kaip yra ..... visi stambūs energetiniai projektai vykdomi su Kremliaus pritarimu, vienkart mulkinant liaudį tariama energetine nepriklausomybe ir Rusijos baubu.

O vadovaujantis  sveiko proto logika, energetinė nepriklausomybė yra fikcija ir tiktai priklausomybę nuo vieno, galima pakeisti priklausomybe nuo kito.

Tačiau yra, kaip yra – liaudžiai tai suvokti yra visiškai  neprieinama.
---------------------------------------------------------------
P.S.
Europarlamentas V. Mazuronis be abejo nepriklauso prie tų, kurie nesuvokia,kodėl SGD terminalo pajėgumas dvigubai didesnis nei  mums reikia, todėl  ir muistėsi, kaip arklys, kuriam po uodega pakliuvo dagiai ir varnalėšos...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą